Još sitno do otvorenja

U petak započinje Advent u Petrinji, posjetitelje očekuje bogat i raznolik program za sve uzraste

Program su predstavile gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Kristina Suppe
403621199_1297082074341769_1649891308873486939_nGrad Petrinja

U Gradskoj upravi Grada Petrinje danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg „Adventa u Petrinji“ koji započinje 1. prosinca ove godine i trajat će do 15. siječnja iduće godine. Program su predstavile gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Kristina Suppe.

Naime, bogat i raznolik program za sve uzraste odvija se pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a u organizaciji Turističke zajednice grada Petrinje, Poslovnih zona d.o.o. i POU Hrvatski dom Petrinja, a svoj doprinos u organizaciji dali su i DV Petrinjčica, FA Petrinjčica, HPD Slavulj, Marijina legija, SPK Petrinia, Moto klub veterani Petrinja, VA Petrusice, zbor Vjeverice OŠ I.G. Kovačić.

– Brojne kulturne, umjetničke i sportske udruge te institucije uključile su se u organizaciju i daju svoj doprinos ovogodišnjem programu Adventa kako bi on privukao naše sugrađane, ali i drage goste u naš mali grad velikog srca. Tu je i petrinjski Komunalac bez čije pomoći ne bi mogli biti izvedeni ovi programi, rekla je direktorica Suppe.

Sve započinje programom za djecu, zajedničkim kićenjem bora u Centru novog života na Sajmištu u petak, 1. prosinca u 10:30 sati. Ono što će djecu, ali i odrasle itekako razveseliti je klizalište koje će i ove godine biti besplatno, a planira se i organizacija Škole klizanja, sve u skladu s vremenskim prilikama za koje se organizatori nadaju da će biti povoljne i neće ometati funkcioniranje klizališta. Ono će biti otvoreno u Centru novog života na Sajmištu u srijedu, 6. prosinca od 19 sati, a u 18 sati očekuje se i dolazak svetog Nikole.

Kada je riječ o koncertima, u četvrtak, 14. prosinca od 19 sati bit će održan koncert Mile Kekina, a u nedjelju, 17. prosinca također od 19 koncert grupe Vatra na Strossmayerovom šetalištu. Gradonačelnica Komes ovdje je istaknula kako su ovi koncerti zapravo svojevrsna ušteda prilikom organizacije Adventa jer su još ranije tijekom godine ugovoreni i plaćeni, ali su bili odgođeni zbog vremenskih neprilika pa će biti održani u ovom blagdanskom razdoblju do kraja godine. Svoj koncert na Strossmayerovom šetalištu u subotu, 23. prosinca od 19 održat će i Pava&band. Direktorica Suppe također ističe određenu uštedu ove godine jer više za koncerte u parku nije potrebna posebna pozornica. Naime, 5. prosinca bit će okončani radovi na Glazbenom paviljonu te će on ponovno biti ono što je bio oduvijek. Najljepša glazbena pozornica u srcu naše Petrinje.

Gradonačelnica Komes pozvala je sve zainteresirane izlagače, OPG-ovce i na Božićni sajam „Tominje“ koji će biti održan u subotu, 16. prosinca također na Strossmayerovom šetalištu od 10 do 14 sati, a za sve izlagače na sajmu zakup javne površine je besplatan.

U Novu godinu Petrinjke i Petrinjci će ući uz Rapsodia band u Centru novog života na Sajmištu od 22 sata.

Ovo je samo dio bogatog programa Adventa u Petrinji, a gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i direktorica Turističke zajednice Kristina Suppe pozivaju sve sugrađanke i sugrađanke te sve drage goste da budu dio ovogodišnjeg Adventa u Petrinji, u malom gradu velikoga srca, u ovom najljepšem razdoblju u godini.

Događanja
Petrinja