Vrijedost projekta je 42,9 milijuna eura,

U Novskoj predstavljen projekt „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“

Projektom obnove na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, obuhvaćeno je preko 500 kuća namijenjenih korisnicima koji ostvaruju pravo na stambeno zbrinjavanje temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima
Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš i državni tajnik Domagoj Orlić

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj, održano je javno predstavljanje OPKK projekta “Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima ” koji se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom obnove na području Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, obuhvaćeno je preko 500 kuća namijenjenih korisnicima koji ostvaruju pravo na stambeno zbrinjavanje temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima.

Projekt uključuje izvođenje radova nekonstrukcijske obnove, obnovu nekonstrukcijskih elemenata s energetskom obnovom te opremanje obnovljenih stambenih jedinica – obiteljskih kuća nužnim namještajem.

-Radovi na kućama obuhvaćaju obnovu od potresa s energetskom obnovom te će doprinijeti ublažavanju i otklanjanju posljedica potresa, poboljšanju životnih uvjeta te revitalizaciji pogođenog područja. U ovome trenutku ugovorena je obnova 78 državnih kuća, javna nabava za radove provodi se za 321 kuću, dok je 110 kuća u fazi projektiranja. Na području Novske obnavlja se 10 kuća. Radovi uključuju zamjenu krovišta, ugradnju PVC stolarije i unutarnje radove- istaknuo je Domagoj Orlić, državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Građanima Novske danas su podijeljene informativne brošure o obuhvatu i ciljevima projekta, a informacije o ostvarivanju prava na obnovu u okviru ovog projekta pružili su im predstavnici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Ukupna vrijednost OPKK projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“ iznosi 42,9 milijuna eura, od čega se 95 posto ili 40,8 milijuna eura financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Preostalih 5 posto sufinancira se iz državnog proračuna.

Događanja
Sisačko-moslavačka županija