Nova era podrške poljoprivrednicima

U Kutini predstavljen projekt “Gradskog savjetnika”

Riječ je o inovativnoj AI komunikacijskoj platformi za poljoprivrednike
811_1Grad Kutina

U prostoru kutinske gradske vijećnice održano je predstavljanje “Gradskog savjetnika” – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike, na kojoj su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić i suradnici te predstavnici tvrtke Agrivi.

Mate Knezović, operativni direktor tvrtke Agrivi prezentirao je aplikaciju “Gradski savjetnik” ističući kako se radi o besplatnom alatu koji poljoprivrednicima omogućuje jednostavan pristup informacijama i savjetima putem WhatsApp aplikacije, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Bilo da poljoprivrednik traži informaciju o općim agronomskim temama, zaštiti od bolesti i štetnika, gnojidbi i nutritivnim potrebama biljaka ili aktualnim lokalnim natječajima i potporama, “Gradski savjetnik” omogućuje poljoprivrednicima da lako i brzo dođu do informacije koja im je potrebna kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Korištenje “Gradskog savjetnika” je jednostavno – poljoprivrednik može poslati poruku kada god poželi kako bi dobio pravovremeni savjet ili informaciju o bilo kojoj temi vezanoj uz poljoprivredne prakse ili informacije gradske uprave za poljoprivrednike. Ova najnovija inicijativa Grada Kutine demonstrira predanost stvaranju inovativnih rješenja koja potiču razvoj lokalne zajednice i unaprjeđuju životne uvjete njenih građana.

Gradonačelnik Zlatko Babić iskazao je zadovoljstvo ovim pilot projektom te istaknuo kako je Grad Kutina jedan od četiri gradova u Hrvatskoj koji provode ovaj pilot projekt namijenjen savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede.

– Lansiranje AI ‘Gradskog Savjetnika’ za poljoprivrednike označava početak nove ere podrške poljoprivrednoj industriji u Kutini i naglašava ulogu tehnologije u unapređenju tradicionalnih sektora kao što je poljoprivreda, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ova inovativna digitalna platforma temeljena je na tehnologiji umjetne inteligencije, a namijenjena je savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede.

Agro
Događanja
Kutina