Gastro okusi županije

U Kutini održan Street Food Festival Sisačko-moslavačke županije

Posjetitelji su mogli probati gulaš, knedle te mnoga druga autohtona jela i slastice koja su jednostavna za pripremu, a bogata okusom i mirisom
IMG_0515

U sklopu Adventa u Kutini, u nedjelju se održao Street Food Festival Sisačko-moslavačke županije na kojemu su posjetitelji mogli uživati u jedinstvenim gastronomskim okusima koje nudi županija. Festival je obišao zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

– Drago nam je da možemo uspješno proveden projekt poput Street Food Festivala koji se održao u Sisku, predstaviti i ovdje u Kutini u sklopu Adventa. Vrlo smo zadovoljni odazivom obrtnika koji su došli iz svih dijelova županije, a siguran sam da su zadovoljni i naši građani bogatom gastro ponudom prilagođenu ovim adventskim danima, izjavio je zamjenik Jurić.

Festival je organizirala Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i partnerima iz Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije. Street Food Festival Sisačko-moslavačke županije promovira i predstavlja Sisačko-moslavačku županiju, a naglasak stavlja na autohtona jela Moslavine, Banovine i Posavine te izvornu moslavačku sortu vina Škrlet. Svi posjetitelji mogli su probati gulaš, knedle te mnoga druga autohtona jela i slastice koja su jednostavna za pripremu, a bogata okusom i mirisom. Uz bogatu gastro ponudu, obrtnici su imali izložene i svoje proizvode koje je bilo moguće kupiti.

Na području Sisačko-moslavačke županije danas posluje 2871 aktivan obrt, a kroz realizaciju sustava poticajnih mjera iz vlastitog proračuna, Županija nastoji doprinijeti što povoljnijem okruženja za razvoj poduzetništva i obrtništva. Najznačajniji oblik toga je mogućnost korištenja povoljnih kredita u poslovnoj suradnji s HBOR-om.

Događanja
Kutina