Tjedan pun aktivnosti

U Kutini obilježen Dječji tjedan

Dječji tjedan obilježava se kako bi se podsjetili na prava sve djece i poticali na poboljšanje njihovih uvjeta života
20231005_131241.6ee06374769b947882b8ba8e3bec138aGrad Kutina

Svake godine početkom listopada obilježava se Dječji tjedan kako bi se podsjetili na prava sve djece i poticali na poboljšanje njihovih uvjeta života.

Tradicionalno, Grad Kutina se posljednji niz godina uključuje u spomenuto obilježavanje tradicionalnom rolijadom i biciklijadom koja se u Kutini održala po 32. put te je održan i susret djece s gradonačelnikom na kojem su djeca istaknula sve što vole u svojem gradu, ali i dali prijedloge predstavnicima Grada Kutine što bi željeli promijeniti i poboljšati u Kutini.

U ponedjeljak je na Trgu dr. Franje Tuđmana održana 32. Biciklijada i rolijada Društva naša djeca Kutina čime je obilježen početak Dječjeg tjedna. Sudjelovala su djeca od 1. do 4. razreda osnovnih škola s područja Grada Kutine, a ovogodišnja biciklijada i rolijada DND-a Kutina bila je posvećena Ivanu Mikuliću Pipinu, dugogodišnjem članu DND-a, suradniku, računovođi i pomagaču koji je nedavno preminuo.

Volonteri i članovi DND Kutina su uz članove Biciklističkog kluba Kutina složili poligon na glavnom trgu te svojim trudom i vođenjem omogućili sigurnu provedbu natjecanja i to da u lijepom danu sve prođe na najbolji način u sportskom ozračju. Naglasak je ove godine bio na spretnosti i vještinama, a ne na brzini, iako je ipak trebalo i stići prije drugih da bi se osvojilo medalje i nagrade.

Sponzori, podržavatelji i suradnici u provedbi ove su godine bili Grad Kutina, Šmit-electronic, Turistička zajednica grada Kutine, Faxtel, Selk, Auto škola Gazela, Športski centar, Komunalni servisi, Biciklistički klub Kutina, Zajednica tehničke kulture Kutina, Foto-video klub Kutina, DVD Kutina te je u ime Grada Kutine biciklijadu i rolijadu otvorio gradonačelnik Zlatko Babić.

U srijedu su održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koji su na Trgu dr. Franje Tuđmana okupili veliki broj izlagača i posjetitelja te podsjetili sve prisutne na blagodati zemlje kojima obiluje ovaj kraj.

U četvrtak, na Svjetski dan učitelja, održan je tradicionalni susret gradonačelnika s djecom. Djeca iz Dječjeg vrtića, osnovnih i srednjih škola, učeničkog doma te udruga koje rade s djecom i bave se promicanjem prava djece posjetila su Grad Kutinu te su sudjelovali na sastanku s gradonačelnikom Grada Kutine Zlatkom Babićem, zamjenicom gradonačelnika Ivana Grdić, pročelnikom UO za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željkom Tomičićem.

Djeca su istaknula sve što vole u gradu i okolici te su istaknuli i ono što žele poboljšati, poput boljih dječjih igrališta, ali su pohvalili i nove projekte poput New Stem Kutina, pumptracka i skateparka.

Događanja
Kutina