Zlatna dob

U Jasenovcu održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko-moslavačke županije

Sudionici susreta natjecali su se u šahu, kuglanju, pikadu i belotu
IMG_6364

U Jasenovcu su jučer održani 18. Sportski susreti umirovljenika Sisačko-moslavačke županije koji su organizirani uz podršku Sisačko-moslavačke županije.

Susrete je otvorio zamjenik župana Mihael Jurić koji je u svom obraćanju naveo da je jedan od prioriteta Sisačko-moslavačke županije briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi, kao i obnova domova za starije osobe. Osim obnovljenog Doma za starije osobe Sisak, trenutno su završni radovi na obnovi Doma za starije osobe Glina. Sisačko-moslavačka županija provodi i aktivnosti proširenja kapaciteta postojećih domova.

Dom za starije osobe, čiji se radovi privode kraju uskoro će dobiti i grad Kutina. Riječ je o projektu koji su stanovnici Moslavine čekali desetljećima, a ova županijska uprava na čelu sa županom Ivanom Celjakom pokrenula je projekt te ga provodi kraju u samo dvije godine mandata. U prostoru Doma zdravlja SMŽ u Kutini Sisačko-moslavačka županija, vlastitim sredstvima provodi radove prenamjene zgrade i uređenja u vrijednosti oko 1,5 milijuna EUR. Završetkom radova, Kutina će dobiti reprezentativni prostor za smještaj oko 50 korisnika s područja Moslavine.

Matica umirovljenika SMŽ okuplja 13 udruga umirovljenika iz Sisačko-moslavačke županije i okuplja oko 4500 umirovljenika, sa stalnom tendencijom proširenja i osnivanja novih umirovljeničkih udruga. Ovaj sportski susret je organizirala Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a domaćin susreta je Udruga umirovljenika općine Jasenovac. Sudionici jučerašnjeg susreta natjecali su se u šahu, kuglanju, pikadu i belotu.

Događanja
Jasenovac