U Ivanić-Gradu otvorena najsuvremenija farma koka nesilica

Nakon što je obišao obiteljsku tvrtku Lukač, koja se već 30 godina bavi proizvodnjom jaja, Plenković je izjavio kako je ta tvrtka pridonijela gospodarskom razvoju Zagrebačke županije

Prije sastanka u Ivanić-Gradu premijer Andrej Plenković, župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Javor Bojan Leš posjetili su farmu kokoši nesilica obiteljske tvrtke Lukač.

Nakon što je obišao obiteljsku tvrtku Lukač, koja se već 30 godina bavi proizvodnjom jaja, Plenković je izjavio kako je ta tvrtka pridonijela gospodarskom razvoju Zagrebačke županije.

-Sjajna nova investicija koja je ukupno vrijedna 60 milijuna kuna i koja će povećati kapacitete na 255 tisuća koka nesilica. Tvrtka zapošljava 80 ljudi i riječ je o sjajnom primjeru poduzetništva, angažmana koji je u vrhu proizvodnje jaja u Hrvatskoj, koji razvija suradnju s ključnim trgovačkim lancima, hotelima i tako pridonosi hrvatskoj poljoprivredi, proizvodnji i razvoju po najmodernijim tehnologijama, sukladno svim standardima koji se primjenjuju u zemljama EU, izjavio je premijer Plenković.

Vlasnik tvrtke Marijan Lukač istaknuo je da novi pogon koka nesilica ima kapacitet 165 tisuća koka nesilica, koje će godišnje proizvoditi oko 50 milijuna komada jaja, čime će se doprinijeti smanjenju uvoza.

U farmu, s podnim uzgojem kokoši, uloženo je 60 milijuna kuna. Ukupan kapacitet farme Lukač, na dvije lokacije, sada je 260.500 kokoši nesilica. Godišnje ova farma, s osamdesetak zaposlenih, proizvede 72 milijuna jaja.