Tradicija duga 19 godina

U Hrvatskom Čuntiću održani tradicionalni Antunovski susreti

Uz domaćine, KUD "Čuntinćanka", nastupili su i njihovi gosti - KUU "Cernik" i HKUD "Široka Kula"
448058368_760342832981677_5615646285555060737_nGrad Petrinja

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Čuntićanka“ iz Hrvatskog Čuntića, u Ekološkom centru „Vrata Zrinske gore“ u subotu su održani tradicionalni 19. Antunovski susreti.

Uz domaćine nastupili su i njihovi gosti: Kulturno-umjetnička udruga „Cernik“ iz Cernika i Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Široka Kula“ iz Široke Kule pokraj Gospića.

Susrete je otvorio zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo.

– Dragi župljani Župe svetog Antuna, svih pet ovih naselja koji su nam svima na srcu i naravno, pozdravljam i goste, makar mi je to čak malo neugodno reći i to mi je malo neiskreno, zato što ne znam da se netko može ovdje osjećati kao gost. Jednostavno, među Čuntićanima svi smo uvijek bili dobrodošli, svi smo se osjećali kao domaćini i svi smo se osjećali ovdje kao braća i zato mi je uvijek bilo zadovoljstvo biti ovdje. Dragi prijatelji, čast mi je da se ove tradicije prenose upravo na području našeg grada i na području naših naselja, jer to je budućnost, opstojnosti naših tradicija. Narod koji nema tradiciju nema pravo ni na budućnost. Jednostavno, nestaje. Vi ste ti koji ste čuvari tih naših korijena, a bez jakog korijena nema ni velikog stabla, nema ni dobrog ploda i roda. Zato vam želim svako dobro. Hvala vam što ste tu, što ste izdvojili ono najdragocjenije što netko može izdvojiti, a to je svoje vrijeme da budemo ovdje zajedno, rekao je zamjenik.

Događanja
Petrinja