Manifestacija ispunila sva očekivanja

U Gornjoj Gračenici završili 21. Lipanjski susreti

Uz folklorni dio manifestacije, održano je i natjecanje u kuhanju gulaša
lipanjskisusreti

U Gornjoj Gračenici u subotu su održani tradicionalni, 21. Lipanjski susreti u organizaciji mjesnog KUD-a Moslavka.

Uoči folklornog dijela 21. po redu kulturno-umjetničke manifestacije, zapaljene su svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te je u crkvi sv. Martina održana sveta misa koju je predslavio voloderski župnik Marijan Štingl.

Uz čestitku na ustrajnosti u organizaciji manifestacije te zahvalivši svima koji su dali doprinos pripremi ove priredbe, okupljene je u ime Grada pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. Dobrodošlicu svim okupljenim posjetiteljima i izvođačima izrazio je predsjednik Mjesnog odbora Josip Vlašić.

Program su svojim nastupom otvorili domaćini, članovi KUD-a Moslavka koji je u okviru 21. Lipanjskih susreta ugostio dječje i odrasle skupine kulturno-umjetničkih društava iz Osekova, Velike Ludine, Gornje Jelenske i Petrinje.

U okviru ove manifestacije održano je i natjecanje u kuhanju gulaša, a najboljim je ocijenjen onaj u pripremi Igora Božičeka iz Donje Gračenice. Drugo mjesto izborila je ekipa Mirka Jakoba iz Volodera, a treće mjesto Goran Brlek i Goran Božiček iz Gornje Gračenice.

Događanja
Popovača