Jubilarno izdanje

U Gornjoj Gračenici održani 20. Lipanjski susreti

Po prvi je put održano i natjecanje u pripremi graha
lipanjskisusreti2023

U organizaciji KUD-a Moslavka, a pod pokroviteljstvom Grada i Turističke zajednice grada Popovače, proteklog je vikenda održana jubilarna, 20. po redu kulturno-umjetnička manifestacija Lipanjski susreti u Gornjoj Gračenici.

Uoči folklornog dijela programa, zapaljene su svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te je u crkvi sv. Martina održana sveta misa koju je predslavio voloderski župnik Marijan Štingl.

Uz čestitku na ustrajnosti u organizaciji manifestacije te zahvalivši svima koji su dali doprinos pripremi ove priredbe, okupljene je u ime Grada pozdravio gradonačelnik Josip Mišković uz kojeg je bio i njegov zamjenik Lovro Miklaužić. Dobrodošlicu svim okupljenim posjetiteljima i izvođačima izrazio je predsjednik Mjesnog odbora Josip Vlašić.

Program su svojim nastupom otvorili domaćini, članovi KUD-a Moslavka koji je u okviru 20. Lipanjskih susreta ugostio kulturno-umjetnička društva iz Petrinje, Strušca, Osekova, Donje Gračenice i Volodera. Mjesni autor Mato Šulek ukratko je predstavio izdanje svoje pjesmarice, a u sklopu manifestacije po prvi je put održano i natjecanje u pripremi graha.

Događanja
Popovača