Javnozdravstvena kampanja

U Glini i Sisku obilježen Dan narcisa

Prodaju narcisa organizirala je Udruga sv. Agata i Srednja škola Viktorovac
IMG_20230325_111043

U organizaciji Udruge sv. Agata Glina i Srednje škole Viktorovac Sisak, uz pokroviteljstvo Sisačko-moslavačke županije, u Sisku i Glini protekle je subote obilježen Dan narcisa, javnozdravstvena kampanja posvećena ranom otkrivanju raka dojke.

Rak dojke je među ženama u Hrvatskoj najsmrtonosniji i najčešći rak. Godišnje od ove bolesti u Hrvatskoj oboli oko 3000 žena, a umre ih oko 700. Akciju na tržnici Kontroba u Sisku podržao je župan Ivan Celjak koji je istaknuo kako Dan narcisa upozorava na važnost prevencije i edukacije, posebice kod žena.

– Danas smo simbolički kupnjom narcisa, simbola proljeća i nove nade, ukazali na važnost osvješćivanja javnosti, posebice žena, da je izuzetno važna prevencija i edukacija u ranom otkrivanju bolesti. Želimo prije svega pozvati naše sugrađanke na redovite odlaske liječniku. Također pozivam sve naše sugrađane da podržimo žene koje su prošle ili prolaze svoju borbu s karcinom dojke, rekao je župan Celjak.

Kupnjom narcisa, građani Siska i Gline, donirali su sredstva Udruzi sv. Agata koja će biti namijenjena za program prijevoza žena oboljelih od karcinoma iz naše županije na liječenje u Zagreb, a program će također financirati i Sisačko-moslavačka županija. Akciji na tržnici u Sisku pridružili su se još i Zavod za javno zdravstvo SMŽ i Komora medicinskih sestara SMŽ.

Događanja
Glina
Sisak