Otvorenje u rujnu

Tvornica Furnir Palavra gradi proizvodno postrojenje u Poduzetničkoj zoni Mošćenica

Tvornica je jedna od većih investicija na području grada Petrinje
DSC_1002-1536×1024Grad Petrinja

Gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes s pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i razvoj Davorom Mazalinom obišla je proizvodno postrojenje tvornice furnira Furnir Palavra Petrinja u Poduzetničkoj zoni Mošćenica.

Ana Palavra, direktorica firme za proizvodnju furnira u Bosni i Hercegovini i kći vlasnika pogona u Petrinji, istaknula je kako je postrojenje izgrađeno iz potrebe za proširenjem kapaciteta:

– Odlučili smo se za Petrinju, prije svega zato što nam je sirovina dostupnija. Inače, sirovinu uvozimo iz Republike Hrvatske. Također, i zbog nekih pogodnosti, jer Petrinja je grad od posebne državne skrbi. Firma je izvozno orijentirana i u Bosni i Hercegovini. Godišnji kapacitet proizvodnje je šest milijuna kvadrata furnira koji će biti rasprodan. Trenutno u ovom prvom ciklusu upošljava samo 60 ljudi, ali planiramo da ta brojka i raste da dosegne sto radnika, što je dovoljno za dvije proizvodne smjene.

Gradonačelnica Komes kazala je kako je ova tvornica jedna od većih investicija na području grada Petrinje te dodala:

– Ostvarili smo dobru suradnju i vidimo da je ova građevina nastavljena s dovršetkom i da je zapravo pri samom kraju, što se tiče opreme i zapošljavanja ljudi. I usprkos tomu što je velik dio proizvodnog pogona digitaliziran, svejedno će trebati određeni broj radnika i to nas veseli. Svako novo radno mjesto na području Petrinje podržavamo. Imamo za takve namjene osigurana i sredstva u gradskom proračunu, ali i Sisačko-moslavačka županija ostvaruje dobru suradnju i s bankama i s Vladom Republike Hrvatske radi poticanja investicija na njezinom području i pozivamo sve poduzetnike da iskoriste sve pogodnosti koje imamo na ovom području.

Gradonačelnica je također poželjela puno uspjeha u nastavku poslovanja i istaknula da je Grad na raspolaganju ako još nešto treba pomoći. Podsjetila je i da na području Poduzetničke zone nema komunalnog doprinosa, dok je komunalna naknada znatno snižena u odnosu na druga područja Grada Petrinje.

Službeno otvorenje tvornice Furnir Palavra Petrinja i početak rada očekuje se u rujnu ove godine.

Događanja
Gospodarstvo
Petrinja