Turneja radosti stigla i do Siska

Turneja radosti u Sisku održala se u prepunoj dvorani Brezovica u kojoj su mali Siščani pokazali svoj sportski duh. Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Marko Krička, zamjenik gradonačelnice, Karolina Čutuk, predsjednica Školskog sportskog saveza grada Siska i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih.

-Sisak već dugo godina podržava Plazma Sportske Igre mladih, a ove godine dočekali smo domaćinstvo Igara i kao Europski grad sporta. Vidimo se u sljedeće godine u Sisku- istaknuo je Krička.

U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Siska koja su se natjecala u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Lipe i Viktorovac 1 plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u kategoriji djevojčica i dječaka, a put u Savudriju osigurali su Dora Dejanović, Natko Bartolović, Nika Strmeć i Dino Delkić.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici PU Sisačko-moslavačke, HGSS-a, Crvenog križa i Zavoda za javno zdravstvo grada Siska pokazali su djeci važnost svojih zanimanja i otkrili im mnoge zanimljivosti i edukativne aktivacije.

U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Sport