Trodnevni Zagrebački obrtnički sajam posjetit će 7 000 učenika

Sajam (4)

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić otvorio je danas na Zagrebačkom velesajmu 4. Zagrebački obrtnički sajam, koji traje do petka. Sajam okuplja obrtnike i učenike srednjih strukovnih škola s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, koji će posjetiteljima i učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola predstaviti nove dosege u proizvodnji i uslugama u više od 40 obrtničkih struka.

Istaknuvši kako Grad Zagreb od 2000. godine daje sustavne mjere potpore malom i srednjem poduzetništvu, gradonačelnik Bandić rekao je kako će se i nadalje, mjerama razvoja i poticanja, nastaviti pomagati zagrebačko obrtništvo.

-Rezultat toga je da danas u Gradu Zagrebu imamo BDP 6 posto iznad prosjeka Europske unije te stopu nezaposlenosti manju nego u EU i duplo manju nego u ostatku Republike Hrvatske. Naš cilj je da pratimo korak s Europskom unijom te da smanjimo gospodarski jaz između Grada Zagreba i ostatka Hrvatske tako da Zagreb postane još bolji, a da Hrvatska konačno dođe na viši stupanj razvijenosti – zaključio je gradonačelnik.

Ana Mandac naglasila je kako Vlada Republike Hrvatske kroz svoje resorno ministarstvo – Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta vrlo aktivno provodi mjere i aktivnosti kojima se djeca potiču na upis u strukovne škole i na obrtnička zanimanj, dok je predsjednik Komore Mirza Šabić zahvalio svim organizatorima i partnerima Sajma te ravnateljima škola.

Zagrebački obrtnički sajam, kojeg organizira Obrtnička komora Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, prošle je godine u tri dana posjetilo više od 6 000 učenika iz 80 osnovnih škola, dok se ove godine očekuje 7 tisuća učenika.

Aktualno
Hrvatska
Regija