Tradicija se nastavlja

TIKA podijelila humanitarne ramazanske pakete u Sisku i Petrinji

U Sisku je podijeljeno 200, a u Petrinji 50 humanitarnih paketa
Tika-paketi-2024-02

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala je tradicionalno, u suradnji sa sisačkim Merhametom, 200 humanitarnih ramazanskih paketa u vrijednosti 68 eura za građane Siska.

Pakete je danas predsjedniku sisačkog Merhameta Šabanu Kadriću uručila delegacija ove organizacije predvođena prvim tajnikom Veleposlanstva Republike Turske Ertanom Yilmazom, koja već godinama ima odlične odnose s Gradom Siskom.

Ovu humanitarnu posjetu pozdravila je i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je zahvalila turskim partnerima na svemu što su učinili i čine za Siščane. Tika i voditeljica Sedef Bulut u vrijeme najveće potrebe Siščana nakon potresa brzo su reagirali i pomogli s 200 kontejnera u kojima su mnogi Siščani, zbog spore državne obnove obiteljskih kuća i stanova, proveli pune tri godine.

Građanima Petrinje 50 humanitarnih paketa

TIKA je danas podijelila i 50 humanitarnih ramazanskih paketa i u Petrinji. Pakete je preuzelo Gradsko društvo Crvenog križa Petrinja koje je iste odmah i uručilo korisnicima.

Donaciju su predali predstavnici turskog veleposlanstva u Hrvatskoj Ertan Yilmaz, prvi tajnik, zamjenik šefa misije i privremeni otpravnik poslova Ahmet Hamdi Şuşoğlu, savjetnica za religijska pitanja te koordinatorica TIKA Zagreb ureda Sedef Bulut, a u ime Grada Petrinje na donaciji je zahvalio zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo.

Zamjenik je istaknuo kako dvije zemlje, Hrvatsku i Tursku, povijest veže na različite načine, a iz tih je veza proizašlo i veliko prijateljstvo. Koordinatorica Sedef Bulut kazala je kako nas nažalost veže i zbližava teško iskustvo potresa koje su doživjele i Hrvatska, odnosno Petrinja i Turska.

Događanja
Petrinja
Sisak