Siščani na postolju

Tea Ilijević pokupila srebro, a Marko Dragosavac broncu na turnirima u Zadru

U Zadru je održan 5. turnir Olimpijskih nada i Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke
Tea Ilijević 2. mjesto Zadar 17.02.2024.

Nakon osječkih uzbuđenja prošli vikend, ekipa ŠSK HVIDR-a Sisak ovaj je bila u Zadru na 5. turniru Olimpijskih nada i Prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke. Ukupno je nastupilo šestero sisačkih natjecatelja – Tea Ilijević i Lorena Kušan na turniru Olimpijskih nada, a Zoja Šaban, Tara Branković i Barbara Brnad na PH za mlađe juniorke. Tu je naravno bio i Marko Dragosavac kao jedini junior kluba.

Upravo je Marko ponovo pokazao da je stvarna nada sisačkog streljaštva. Sa 606,1 krugom osvojio je broncu u kategoriji kadeta na TON-u i 7. mjesto u državi iako to još nije njegova konkurencija.

Odličan rezultat napravila je Tea Ilijević. Svojim popravljanjem osobnog rekorda na 617,9 krugova osvaja srebrnu medalju. Zlato joj je izmaklo za 1,8 kruga što je dobar pokazatelj kvalitetnog pristupa.

Ekipa mlađih juniorki u sastavu Šaban, Branković, Brnad pogodila je 1753,5 krugova što je bilo dovoljno samo za 6. mjesto u državi. Teško je nešto zamjeriti djevojkama jer su Brnad i Branković s premalo iskustva na takvim natjecanjima. Zoja je odradila odličan meč, uz malo nesreće u posljednjem hicu završila je s 599,8 krugova na 17. mjestu. Branković je pogodila 580,7 krugova i smjestila se na 30. mjesto, dok je Brnad kao najmlađa pogodila 573 kruga i time osvojila 35. mjesto.

Jako loš dan je imala Lorena Kušan koja nije uspjela zadržati mirnoću i pogodila, za nju vrlo skromna, 575,2 kruga i završila na 34. mjestu.

– Slijedi kratka pauza od natjecanja pa početkom ožujka prvo završnica lige serijskom puškom te dva jaka natjecanja, ali o tom potom. Najvažnije je da sad otaremo suze zbog nekih grešaka i pripremimo se za daljnja natjecanja, poručili su iz kluba.

Sisak
Sport