Studentima s područja Ivanić-Grada od 1. siječnja besplatan prijevoz

Subvenciju svake godine koristi oko dvjestotinjak studenata

Grad Ivanić-Grad već dugi niz godina sufinancira prijevoz studenata s prebivalištem na području grada. Taj je postotak u nekoliko navrata rastao, od prvotnih 25, 50 te trenutno važećih 75 cijene mjesečne karte. Ovih je dana gradonačelnik Javor Bojan Leš donio Odluku o nastavku sufinanciranja prijevoza redovitih studenata s prebivalištem na području Grada Ivanić-Grada i u 2021. godini.

Postotak subvencije Grada ponovno je podignut i sada iznosi 100 posto cijene mjesečne karte. Drugim riječima, od 1. siječnja 2021. godine prijevoz za studente s područja Grada Ivanić-Grada bit će u potpunosti besplatan. Grad je za tu namjenu u svome Proračunu za 2021. godinu osigurao iznos od 900.00,00 kuna.

Osim za linije Hrvatskih željeznica, studenti imaju mogućnost uzimanja i ZET-HŽ karte, a koja im omugućava i prijevoz vlakom i korištenje gradskih linija ZET-a u Gradu Zagrebu.
Subvencija prijevoza vrijedi za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2021. godine.

Ukoliko student do mjesta studiranja ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Grad Ivanić-Grad sufinancirati će trošak prijevoza jeftinijim prijevoznim sredstvom.

Zahtjev za ostvarivanje prava na subvenciju prijevoza u tekućoj akademskoj godini (2020./2021.) studenti podnose Upravnom odjelu za lokalnu samoupravu, pravne poslove i društvene djelatnosti Grada Ivanić-Grada.