Split u lipnju domaćin košarkaškog kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre

Hrvatski košarkaški savez predstavio je kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre kojemu će biti domaćin u Splitu od 23. do 28. lipnja

Hrvatski košarkaški savez predstavio je kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre kojemu će biti domaćin u Splitu od 23. do 28. lipnja, a na kojemu će naši košarkaši u konkurenciji Njemačke, Rusije, Tunisa, Meksika i Brazila pokušati osvojiti prvo mjesto, jedino koje vodi u Tokio.

– Turnir u Splitu je jedan veliki događaj i promocija ne samo za košarku već za cijelu Hrvatsku. Nadamo se dobroj atmosferi i još jednom zahvaljujemo Vladi, Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nadamo se da će ekipa biti kompletna i da ćemo svi biti zdravi te očekujemo plasman na Olimpijske igre. Uskoro nam počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje nas očekuje 2021. godine. U petak igramo protiv Švedske nakon čega igramo s Nizozemskom. Ove dvije utakmice su nam izuzetno bitne za daljnju situaciju. Nakon toga očekuje nas završnica prvenstva Premier lige te pripreme za turnir, izjavio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković na predstavljanju u Grosbasketu.

Svi navijači koji žele svojim navijanjem bodriti hrvatske košarkaše na putu do Tokija mogu svoje ulaznice od 26. veljače potražiti u sustavu Ulaznice.hr.

Olimpijske igre u Tokiju održat će se od 24. srpnja do 9. kolovoza. Hrvatska košarkaška reprezentacija se na Olimpijske igre plasirala četiri puta, a najveći uspjeh je srebro iz 1992. godine.

Aktualno
Hrvatska