Održana godišnja skupština

SNK Moslavac od prošle godine veći za dvije nove ekipe

Prošle godine okupljena je ženska ekipa te ekipa kadeta
snk-moslavac-skupstina-naslovna

Sportski nogometni klub Moslavac održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su predstavljena izvješća za prošlu godinu, kao i planovi za 2024.

– S obzirom na to da je to s rezultatske strane najveći uspjeh u protekloj godini, čestitao bih seniorskoj ekipi na osvajanju naslova prvaka 1. ŽNL. Samim time, ekipa je stekla pravo sudjelovanja u natjecanju IV. NL središta B, u kojem se za sada vrlo uspješno natječe.

S obzirom na infrastrukturne nedostatke igrališta, kako bi zadovoljili propozicije natjecanja, odradila se zamjena čeličnih golova aluminijskima, zamjena zidanih kućica kućicama od pleksiglasa te su se kućice pomaknule na propisanu udaljenost od glavnoga terena, postavljen je semafor i dva kontejnera kako bi zadovoljili potreban broj prostorija, izvijestio je predsjednik kluba Mario Štibrić.

Klub broji 148 registriranih igrača, početkom jesenskog dijela sezone okupljena je ženska ekipa koja se natječe u 2. HNLŽM za kadetkinje, a novost je da je prošle godine oformljena i ekipa kadeta koja je prvoplasirana u ligi pod okriljem Zagrebačke županije.

– S obzirom na dvije novooformljene ekipe mladeži te ulazak seniorske ekipe u viši rang natjecanja, cijela razina kluba podigla se preko noći za nekoliko razina više te se krajnjim naporima trudimo sve posložiti da funkcionira, što nije baš tako lako i jednostavno, ali nam volje ne manjka, no potrebno je vrijeme i razumijevanje, napominje Štibrić.

Što se tiče planova za tekuću godinu, naglašeno je kako je najvažnije osigurati potrebne financijske uvjete za sudjelovanje svih kategorija SNK Moslavac na sportskim natjecanjima te organizaciju i vođenje natjecanja. Također, cilj kluba je kontinuirani rad i briga o svim pogonima, što će podići razinu kvalitete nogometne igre, naročito s mladima u Školi nogometa koja broji više od 120 članova mladeži, a nadaju se nastavku dobrih rezultata svih ekipa te ostanak seniorske ekipe u IV. NL.

Što se tiče turnira, u planu im je organizirati turnire pogona Prstića i Limača u lipnju 2024. te noćni turnir seniorskih i veteranskih ekipa “U srcu Moslavine” kao ljetne turnire. Zimske turnire kako mlađih kategorija, tako i seniorskih ekipa planiraju organizirati u sportskoj dvorani OŠ Zorke Sever.

Ispred Grada Popovače skupštini je nazočio zamjenik Grada Popovače Lovro Miklaužić.

Popovača
Sport