Predškolski odgoj

Škola u Češkom Selu domaćin dviju jasličkih skupina

Vrtić će ondje djelovati privremeno do izgradnje novog centralnog vrtića u Gajevoj ulici
IMG_20231009_100312_resized_20231009_120753722Grad Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, u pratnji zamjenika Ivana Prskala i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i imovinu Ane Aleksić Pezelj, obišla je prostore dviju novih vrtićkih skupina Dječjeg vrtića Petrinjčica koje su smještene u prostoru Osnovne škole Mate Lovraka – Područne škole u Češkom Selu, a gdje su ih dočekale ravnateljica škole Ankica Krnjaić Magdić i ravnateljica vrtića Jasna Mikulić sa svojim suradnicima.

Ove dvije jasličke skupine, suradnjom Grada Petrinje i osnivača škole, Sisačko-moslavačke županije, otvorene su zbog povećanog interesa za upis mališana ove pedagoške godine. U Dječji vrtić Petrinjčica tako je upisano 520 mališana, a još 12 jasličara u narednim danima prolazit će proces prilagodbe. Vrtić djeluje ukupno u 30 odgojnih skupina.

– Ovo su slatke muke kada moramo pronalaziti nove smještajne kapacitete jer iz godine u godinu imamo sve više mališana u dječjem vrtiću, a evo ove godine imamo i više prvašića u školama nego lani i to nas jako raduje. Ovdje u Češkom Selu sada imamo kombinaciju školaraca i vrtićanaca, odnosno jasličara. Hvala ravnateljici škole Ankici Krnjaić Magdić što je ustupila prostor škole za ove dvije vrtićke skupine. S obzirom na ovaj povećani interes za upis mališana, htjela bih istaknuti kako je u tijeku okončanje izrade projektne dokumentacije za potpuno novi vrtić koji će biti smješten u Gajevoj ulici, i to za novih 8 odgojnih skupina, a vrtić će imati i uređeno veliko dvorište.

– Još ću naglasiti jako bitnu informaciju za sve, pogotovo za roditelje vrtićanaca. Grad Petrinja, bez obzira na povećanje svih troškova, u idućoj godini neće povećavati cijenu vrtića. Naime, država će osigurati znatna sredstva proračunima gradova i općina, a to će jedinicama lokalne samouprave biti od velikog značaja jer je cilj i povećanje plaća i zadržavanje dosadašnje cijene vrtića kako ne bismo povećavali troškove za naše sugrađane, rekla je gradonačelnica Komes.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Petrinjčica Jasna Mikulić ovom prilikom je podsjetila:

– U prostoru škole u Češkom Selu uređene su dvije učionice za dvije jasličke skupine, a za koje je nabavljena nova oprema u vrijednosti od oko 20.500 eura. Ovdje rade četiri odgojiteljice, zaposlene su i dvije spremačice i jedna servirka. Ovo su značajna sredstva i hvala našem osnivaču, Gradu Petrinji, na pomoći, podršci i kvalitetnoj suradnji.

Inače, vrtić će u prostorijama Osnovne škole Mate Lovraka – Područne škole u Češkom Selu djelovati privremeno do izgradnje novog centralnog vrtića u Gajevoj ulici.

Ostalo
Petrinja