Početak rada i povratak ordinacija u ožujku 

Sisačko-moslavačka županija privodi kraju obnovu Doma zdravlja u Sisku

Ukupna vrijednost radova cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja u Sisku iznosi 5,6 milijuna eura, a nabavljena je i oprema u vrijednosti 340 tisuća eura
DSC_6899Sisačko-moslavačka županija

Jedan od najznačajnijih objekata u sustavu zdravstva na području grada Siska kojeg obnavlja Sisačko-moslavačka županija je Dom zdravlja u središtu grada. Radovi su u završnoj fazi te se uskoro očekuje i povratak ordinacija. Završne radove obišli su danas potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

-Na ovoj zgradi su u tijeku završni obrtnički radovi na zadnje dvije etaže. U potpunosti je spreman podrum, prizemlje i prvi kat, unosi se namještaj i očekujemo povratak ordinacija i početak rada Doma zdravlja u Sisku u ožujku- rekao je župan Celjak.

Ukupna vrijednost radova cjelovite obnove zgrade Doma zdravlja u Sisku iznosi 5,6 milijuna eura, a nabavljena je i oprema u vrijednosti 340 tisuća eura.

Početak rada i povratak ordinacija u ožujku 

U zgradu Doma zdravlja u Sisku očekuje se povratak 20 ordinacija obiteljske medicine, pedijatrije, ginekologije, ortodoncije, oralne kirurgije, protetike, patronaže, RTG zuba te medicinsko-biokemijskog laboratorija. Zgrada Doma zdravlja u Sisku bit će šesta zgrada koju je obnovila Sisačko-moslavačka županija u sustavu primarne zdravstvene zaštite.

-Do sada smo obnovili zgrade domova zdravlja u Žažini, Kratečkom, Galdovu, Jabukovcu, Glini i ova zgrada u Sisku će biti gotova kroz koji tjedan. U tijeku su radovi na zgradama domova zdravlja u Sunji, Dvoru, Capragu, Topolovcu i gradimo novu zgradu u Petrinji. Očekujemo završetak tih radova do kraja ove godine. Ulažemo i u medicinsku opremu, a za naš zdravstveni sustav nabavili smo prošle godine opremu u vrijednosti 7,8 milijuna eura- podsjetio je župan Celjak.

Župan je dodao kako je, osim ulaganja u infrastrukturu, osobito važno ulagati u medicinsko i nemedicinsko osoblje.

-Izuzetno smo zadovoljni jer smo uspjeli vratiti jednu liječnicu iz zagrebačke privatne poliklinike u Sisak. Radi se o pedijatrici koja je ujedno alergologinja i čekamo izmjenu mreže zdravstvene zaštite koja će biti u prvom kvartalu ove godine, što znači da ćemo u okviru Doma zdravlja u Sisku dobiti i pedijatricu i alergologinju. Također bih istaknuo dobru politiku povratka liječnika u našu NPB dr. Ivan Barbot Popovača. U posljednje dvije godine doveli smo u ovu bolnicu 15 novih liječnika što je zaista rijetkost u Hrvatskoj. Preduvjet tome je bila i obnova 6 zgrada u sustavu NPB dr. Ivan Barbot Popovača- zaključio je župan Celjak.

Županija završava i obnovu zgrade interne u Sisku

Kompleks Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ najveće je gradilište u području zdravstva. U potpunosti se obnavljaju zgrade nove i stare interne te zgrada Odjela za patologiju i citologiju. Zgrade pedijatrije i bolničke kuhinje grade se nove, a očekuje se i početak obnove zgrade Odjela za psihijatriju i Odjela bolničke ljekarne.

-Zgrada nove interne je u završnoj fazi i očekujemo da će zgrada nove interne biti useljena u travnju- rekao je župan.

Jodno lječilište također se cjelovito obnavlja, a uz njega će se nalaziti i nova zgrada medicinskog wellness&spa centra s brojnim rekreacijskim i rehabilitacijskim sadržajima, poput bazena, hidromasažnih bazena, sauna, višenamjenske dvorane, teretane, wellness&spa zona i drugo.

Ministar Bačić čestitao je županu Celjaku na svim aktivnostima obnove koje provodi Sisačko-moslavačka županija.

-Županija je iznimno ažurna i kvalitetna u obnovi svojih objekata koja je većinom financirana iz Fonda solidarnosti EU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti- istaknuo je Bačić.

Aktualno
Sisak