Akcija "Volim Sisak"

Sisački vrtićanci i osnovnoškolci zasadili biljke za svoje sugrađane

Akciju kod osnovne škole u Željezari organizirao je Grad Sisak u suradnji s Komunalcem
Volim-Sisak-Bobetko-0012-1024×683

Stanovnici Siska-Capraga u skorije vrijeme moći će se poslužiti začinskim biljem, voćem i povrćem koje su danas vrijedno zasadili vrtićanci Dječjeg vrtića Sisak Novi i osnovnoškolci iz Braće Bobetko u drugoj akciji “Volim Sisak”. Akciju kod osnovne škole u Željezari organizirao je Grad Sisak u suradnji s Komunalcem Sisak d.o.o., a čiji su djelatnici postavili visoke tople gredice kako bi zasađene biljke mogle rasti u svim vremenskim prilikama.

– U našoj prekrasnoj Željezari uz pomoć vrijednih vrtićanaca iz Dječjeg vrtića Sisak Novi i polaznika građanskog odgoja Osnovne škole Braća Bobetko napravili smo prvu gredicu po tzv. skandinavskom modelu. To je topla gredica koja će biti napravljena uskoro i kod Skwhata u Perivoju Viktorovac. Želja nam je naučiti djecu zašto je važno biti blizak s prirodom, zašto je važno saditi voće i povrće te začinsko bilje što smo danas ovdje i posadili, rekla je gradonačelnica.

Djeca Osnovne škole Braća Bobetko obvezala su se da će brinuti o zasađenim biljkama te da će ih redovno zalijevati. Građani će se tako uskoro moći poslužiti plodovima rada naših vrijednih malenih sugrađana.

Događanja
Sisak