Sisačka gradonačelnica umjesto toga uvodi čak dvije nove stope poreza

SISAČKI HDZ: Zbog poreznog harača Ikić Baniček Siščani neće imati veće plaće

U HDZ-u navode da će plaćanjem visokih poreza građani dodatno napuniti gradsku blagajnu za oko 10 milijuna eura i pitaju puni li Ikić Baniček uvođenjem najvišeg poreza u Hrvatskoj gradsku blagajnu za predstojeće izbore, za koje se nada da će ju “lansirati” u Hrvatski sabor
RemasterDirector_1a5c03258

Sisački HDZ prozvao je u srijedu SDP-ovu gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da zbog uvođenja novog “poreznog harača” od 34 posto nakon ukidanja prireza od 1. siječnja Siščani neće imati veće plaće, kao u drugim dijelovima županije gdje je HDZ na vlasti.

-Od 1. siječnja 2024. u cijeloj Hrvatskoj ukida se prirez, čime su Siščanima trebale porasti plaće (prirez je bio 10 posto), no sisačka gradonačelnica umjesto toga uvodi čak dvije nove stope poreza – nižu poreznu stopu od 23 posto i višu poreznu stopu od 34 posto- navodi sisački HDZ u priopćenju.

To, dodaju, znači da će blagajnice u dućanima, odgajateljice, njegovatelji, radnici u komunalnim poduzećima koji rade na teškim vremenskim uvjetima, administrativni radnici, medicinske sestre plaćati u gradsku blagajnu čak 23 posto poreza, a osobe koje su završile fakultet i ostale raditi u svom gradu 34 posto poreza.

-S druge strane isti radnici za isti posao u dijelovima Sisačko-moslavačke županije gdje je na vlasti HDZ imat će veće plaće jer njihovi gradovi i općine ukidaju prirez i ne uvode novi harač za svoje sugrađane kao što radi sisačka političarka- poručuju.

Navode da će plaćanjem visokih poreza građani dodatno napuniti gradsku blagajnu za oko 10 milijuna eura i pitaju puni li Ikić Baniček uvođenjem najvišeg poreza u Hrvatskoj gradsku blagajnu za predstojeće izbore, za koje se nada da će ju “lansirati” u Hrvatski sabor.

Sisačku gradonačelnicu prozivaju da ni dosadašnjih gotovo 10 milijuna eura pomoći kroz obnovu nije utrošila za obnovu objekata, uz pitanje gdje su nestali ti novci. Dodaju kako to nije prvi udar na plaće Siščanki i Siščana jer već plaćaju visoke račune za vodu, komunalnu naknadu, dnevni boravak u školama, vrtiće, odvoz smeća i grobnu naknadu.

Politika
Sisak