Gradivo na autentičnim lokacijama

Sisačka HVIDR-a pokrenula terensku nastavu o Domovinskom ratu za osnovnoškolce

Sisačka HVIDR-a jedna je od onih braniteljskih udruga koje provode programe izvan klasičnih okvira
HVIDRa-03

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček posjetila je udrugu HVIDR-a ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Siska, i razgovarala o radu i planovima HVIDR-e s predsjednikom Stjepanom Lugarićem i njegovim suradnicima i suradnicama. Nakon razgovora gradonačelnica je posjetila i kuglanu gdje su članovi HVIDR-e imali svoj termin u sklopu rekreativnih aktivnosti na bazenu i kuglani koje za braniteljske udruge osigurava Grad Sisak.

– Mogu reći da je u proteklih deset godina svaki posjet gradskoj udruzi HVIDR-a bio prijateljski i koristan jer su jedna od onih braniteljskih udruga na području županije koje zaista provode programe izvan klasičnih okvira. Oni se ne bave isključivo obilježavanjem značajnih datuma i obljetnica već se kroz svoje programe i projekte brinu ne samo o svojim, nego i o članovima njihovih obitelji, rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Udruga HVIDR-a pokrenula je aktivnosti terenske nastave o Domovinskom ratu, o čemu će i narednih godina voditi brigu u suradnji sa sisačkim osnovnim školama.

– Ta terenska nastava odlična je prilika da djeca dobiju sliku o tome kroz što smo prolazili u Domovinskom ratu. Mi smo im vodiči, a njihovi učitelji i učiteljice predaju im školsko gradivo na autentičnim lokacijama, naglasio je predsjednik Lugarić.

HVIDR-a grada Siska, osim brige za članove i njihovu djecu kroz organizaciju darivanja uspješna je i u sportskim aktivnostima o čemu svjedoče brojni pehari izloženi u njihovim prostorijama. Gradonačelnica je podržala planove udruge, posebno aktivnosti kojima će udruga nastojati brinuti o zdravstvenom i psihičkom stanje članova.

Događanja
Sisak