Operacija vrijedna 780 tisuća eura

Sanacija klizišta na petrinjskom području napreduje izvrsnom dinamikom

Grad Petrinja je u sklopu Fonda solidarnosti za sanaciju prijavio sedam klizišta
DSC_0824-1536×1024Grad Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes obišla je s pročelnikom UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti Ivanom Begićem i voditeljem operacije Hrvojem Pisarićem klizišta na području grada koja se saniraju nakon potresa.

Podsjetimo, Grad Petrinja je na poziv “Hitno obnavljanje pogođenih prirodnih područja kako bi se izbjegli neposredni učinci erozije tla” u sklopu Fonda solidarnosti za sanaciju prijavio sedam klizišta. Neka od njih su zbog neposredne blizine stambenih objekata predstavljala veliku opasnost za iste.

Gradonačelnica je sa suradnicima obišla dva klizišta u Ulici vinogradi VI koja su završena te su u fazi pripreme za tehnički pregled dok je na klizištu u Ulici Vinogradi preostalo samo izvođenje asfaltnog zastora kolnika. Klizište u Voćarskoj ulici u fazi je izvedbe kamene potporne konstrukcije, a gradonačelnica je gradilište zatekla u punom jeku radova. Istaknula je kako je zadovoljna dinamikom radova te je vrlo izgledno da će sanacija klizišta biti gotova do roka, to jest do 30 lipnja, kako bi se povukla sva sredstva koja su na raspolaganju za tu svrhu.

Ukupna vrijednost operacije sanacije klizišta je 759.638,99 eura.

Događanja
Petrinja