Samo igra nikad ne umara – Festival igračaka u Ivanić-Gradu

Ivanić-Grad ovoga je vikenda pretvoren u pravo carstvo igračaka i posjetiteljima nudi brojna natjecanja, kazališne i mađioničarske predstave, filmske projekcije, zabavne i edukativne radionice te izložbe. Najveseliji hrvatski festival, Festival igračaka, svojim je dolaskom uveličao i premijer Andrej Plenković.

– Puno je roditelja, djece, kreativnosti, ljudi koji se bave malim, lijepim stvarima koji čine život sretnijim. Kada vidim što sve danas postoji, to je bilo dosta škrto. Lopte, poneki medo, kauboji i Indijanci za slagati, ali u odnosu na ono što postoji danas, to su dva zaista različita svijeta, kazao je tom prilikom premijer Plenković, uz kojega su bili i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

[media-credit name=”Zoran Ožetski” align=”aligncenter” width=”870″][/media-credit]

Festival je i ove godine okupio veliki broj posjetitelja, što pokazuje kako je Ivanić-Grad kroz ovaj Festival poželjan i za život obitelji.

– Izuzetno mi je drago da je i premijer prepoznao ovu manifestaciju i svojim dolaskom uveličao cijelu priču. Iz godine u godinu sve više rastemo, uključuje se sve više ljudi. Prepoznata je potreba da se u ovo moderno vrijeme vratimo onom iskonskom, a to su igra i druženje roditelja s djecom. Ovo je prilika da se vratimo nečemu što polako nedostaje u našem modernom životu, rekao je gradonačelnik Javor Bojan Leš.

Festival igračaka, koji se održava po šesti puta jedino je događanje u Hrvatskoj i regiji koje je u potpunosti posvećeno igračkama te na jednom mjestu okuplja sve što ima veze s igrom.

[media-credit name=”Zoran Ožetski” align=”aligncenter” width=”870″][/media-credit]

Aktualno
Hrvatska
Regija