Treća u nizu

PULS “Moslavački štrk” organizirao likovnu koloniju na Rabu

Ovogodišnja likovna manifestacija okupila je brojne slikare iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske
rab

U organizaciji PULS-a „Moslavački štrk“, a pod pokroviteljstvom vlasnika turističkog kompleksa Lavanda Lopar, Albine i Olivera Andreškić od 23. do 29. rujna održana je 3. Međunarodna likovna kolonija „Lavanda-Lopar“.

Ovogodišnja likovna manifestacija okupila je brojne slikare iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, koji su inspirirani iznimnom ljepotom prirodnog krajolika Lopara, stvarali likovna djela na svoj osobni način u različitim slikarskim tehnikama.

Miris bora i šum valova, kist i boja, društvo prijatelja i tradicije loparskog kraja, bili su izvor nadahnuća umjetnicima Fikretu Abdiću, Seadu Emriću, Halidi Emrić, Marinki As, Almi Mujakić, Ivi As, Branki Vrbanić, Boži Jambreku, Stanki Novaković, Jadranki del Ponte, Dobri Vein, Mariji Pavlić, Sandri Horvat i Mariji Pukec Žigić.

Skladna simfonija umjetnosti i prijateljstva prenesena na slikarska platna obojena morskim plavetnilom u zagrljaju sunca, tradicionalno su darovana domaćinima te će oplemenjivati stalni postav Galerije Lopar i pridonosi kulturnoj i turističkoj promidžbi otoka Raba.

Događanja
Popovača