Predstavljeno 20 likovnih radova

PULS “Moslavački štrk” novljansku publiku počastio izložbom “Sanjar slika i slikar snova”

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 27. travnja
štrk_u_Novskoj

U galeriji POU Novska proteklog je vikenda otvorena izložba “Sanjar slika i slikar snova” Popovačke udruge likovnih stvaralaca “Moslavački štrk”.

– Slikari ‘Moslavačkog štrka’ brojnim likovnim aktivnostima nastoje podržati razvoj umjetnosti i jačanje veze između umjetničkog stvaralaštva i zajednice, potičući svijest o raznolikosti umjetničkih izričaja. Uz mnogobrojne tematske izložbe tijekom 10-godišnjeg djelovanja odali su počast Leonardu da Vinciju, Pablu Picassu, Gustavu Klimtu, a ovogodišnji Dan umjetnosti obilježili su izložbom „Sanjar slika i slikar snova“ koja je hommage Vincentu Willemu Van Goghu, kontroverznom postimpresionističkom slikaru nizozemskog porijekla. Vincent je samouki slikar neukrotivog stvaralačkog duha i jedan od najvećih umjetnika svih vremena, a život mu je bio obilježen s puno uspona i padova, psihičkih problema te poteškoća sa zdravljem. Živi je dokaz da možemo učiniti bilo što ako želimo i da nikada nije kasno da slijedimo naše snove i ambicije. Njegova djela su zapažena po svojoj gruboj ljepoti, gustim i trzavim potezima kista, vijugavim linijama koje daju dojam duboke uznemirenosti, emotivnoj iskrenosti i hrabrim intenzivnim bojama. Sve što je naslikao protkano je dubokim unutrašnjim doživljajem jer on je sanjao slike, a potom je budan slikao san, poručuju iz Udruge.

Na otvorenju izložbe prisutne je pozdravio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Novska Miroslav Perošević, čestitao je umjetnicima na uspješnom radu, kreativnosti i maštovitosti te izrazio želju i namjeru daljnje suradnje. Predsjednica PULS-a Marija Pukec Žigić uz riječi zahvalnosti na podršci, naglasila je da udruga s gradom Novska ima izuzetno dobru suradnju te je izložba “Sanjar slika i slikar snova” četvrto likovno druženje kojom slikari “Moslavačkog štrka” svoje zanosne boje sjećanja, lutanja, optimizma i vedrine prenesena na slikarska platna daruju svima koji žele umjetničkim senzibilitetom kročiti avanturom zvanoj život.

Na 67. izložbi udruge „Sanjar slika i slikar snova“ predstavljeno je 20 likovnih radova u tehnici akrila i ulja na platnu autora Danijele Makoš Repaja, Marije Milošević, Josipe Benac, Hajrudina Osmanagića, Dobre Vein, Valerije Jelčić, Branke Vrbanić, Jadranke del Ponte, Jelene Srednoselec i Marije Pukec Žigić. Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti do 27. travnja.

Događanja
Novska
Popovača