Vikend pun događanja

Proslava Dana grada Popovače uz brojne kulturne, sportske i zabavne sadržaje

U programu za nadolazeći vikend pronađe se za svakog ponešto
Plakat_Lipanj

Nadolazećeg vikenda se u povodu obilježavanja Dana grada Popovače i blagdana svetog Alojzija Gonzage održava niz različitih kulturnih, sportskih i zabavnih programa.

U subotu, 15. lipnja s početkom u 9:30 sati, na prostoru Sportskog parka Moslavac organizira se nogometni turnir prstića. U 10 sati na rasporedu je otvorenje Šahovskog turnira kojeg u Domu kulture organizira Šahovski klub Popovača.

– Sudjelovati mogu svi šahisti koji se prijave. Kao sustav natjecanja definiran je švicarski sustav, u devet kola uz kompjutersko sparivanje. Tempo igre bit će pet minuta za partiju uz tri sekunde za svaki odigrani potez. Svaki sudionik bi trebao donijeti šahovski sat, a kompletna oprema osigurana je za prvih 20 ploča, najavljuje Danijel Markešić iz Šahovskog kluba Popovača.

Organizator je uz pehare i medalje za natjecatelje osigurao i novčane nagrade te ručak. Prijave i obavijesti dostupne su na sljedećim kontaktima: Siniša Režek, 095 314 1592, [email protected] i Danijel Markešić, 098 803 158, [email protected].

Također, Likovno društvo Moslavački krug u subotu s početkom u 10 sati organizira tradicionalnu likovnu koloniju Zorke Sever na prostoru Tradicijske okućnice uz Mali trijem u središtu Popovače. Ove godine program je obogaćen i održavanjem kiparske radionice za djecu školskog uzrasta (7+) pod vodstvom akademske kiparice Eme Zavacki.

– Radionica je besplatna te pruža priliku upoznati glinu kao primarni kiparski materijal. Izrađivat će se moslavački motivi u raznim oblicima. Potreban materijal, pribor i uvjeti osigurani su od strane Moslavačkog kruga i gradske Turističke zajednice. Vrijeme radionice je od 10 do 20 sati, najavljuje predsjednik LD Moslavački krug Antun Snovak.

U Gornjoj Gračenici se u subotu održavaju tradicionalni Lipanjski susreti u organizaciji KUD-a Moslavka. Program počinje u 18 sati uz svetu misu u tamošnjoj crkvi sv. Martina uoči koje će se, u 17:45 sati, zapaliti svijeće za poginule hrvatske branitelje. Kulturno-umjetnički program na vanjskoj pozornici Pučkog doma bit će otvoren u 19 sati, nakon čega je od 20 sati na rasporedu zabavni program uz TS Tamburaški Kraljevi.

Nogometni turnir limača u organizaciji SNK Moslavac održat će se u nedjelju, 16. lipnja, na Sportskom parku Moslavac u Popovači od 9:30 sati.

U nedjelju se u Strušcu, u organizaciji Mjesnog odbora i KUD-a, obilježava i blagdan sv. Vida, zaštitnika ovog naselja koji započinje svetom misom u 11 sati, nakon koje, s početkom u podne, kreće dječji kulturno-umjetnički program. Vidovo se nastavlja uz natjecanje u dječjim igrama i vrtnu zabavu uz Party band Draganić.

Događanja
Popovača