U srijedu završna konferencija

Projekt Regionalni centar kompetentnosti privodi se kraju

Kraj projekta obilježit će se koncertom Prljavog kazališta
Processed With Darkroom

Tehnička škola Sisak organizira u srijedu, 29. studenoga s početkom u 17 sati, završnu konferenciju projekta Regionalni centar kompetentnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama.

Projekt se provodio u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom te brojnim tvrtkama i institucijama koje djeluju na ovom području Hrvatske. Njegovim završetkom građani Siska i Sisačko-moslavačke županije dobivaju centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva s naglaskom na područja robotike, automatizacije, IT industrije te industrije video igara.

Budući Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Sisak nalazit će se u Lađarskoj ulici u Sisku u kompleksu bivše Domobranske vojarne. Obnovu provodi Sisačko-moslavačka županija, a nakon završetka u tom prostoru nalazit će se Tehnička škola Sisak opremljena najmodernijom opremom u Republici Hrvatskoj na kojoj će učenici stjecati svoja znanja što će im omogućiti prednost pri nastavku obrazovanja i zapošljavanju.

Na 5000 četvornih metara bit će smješteni praktikumi za robotiku, gaming, multimedijalna kongresna dvorana, audio i video studio, restoran, hostel za pedesetak gostujućih učenika ili predavača i drugi nužni prostori.

Sisačko-moslavačka županija jedinstvena je u Hrvatskoj po smjerovima tehničar za razvoj video-igara i tehničar za robotiku Tehničke škole Sisak kojoj je osnivač.

Kraj završne konferencije obilježit će se koncertom Prljavog kazališta koji počinje u 20 sati na prostoru izdvojenog pogona Tehničke škole Sisak u Zagrebačkoj ulica bb. Ulaz na koncert je besplatan.

Događanja
Sisak