U najavi javna nabava

Priprema se obnova Ulice Gromova u Petrinji

Procijenjena vrijednost radova iznosi 2.262.500 eura, a ukupna duljina trase je 2.862 metara
435861949_418362724252158_4746263856976789475_n-1-1500×650Grad Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je glavni projekt izvanrednog održavanja i troškovnik pa su stečeni preduvjeti za provođenje daljnjih radnji – zaključenje sporazuma o zajedničkom financiranju i provođenju javne nabave radova, a koju će provoditi Grad Petrinja.

Kako uskoro kreće postupak raspisivanja javne nabave za izvođenje radova na sanaciji Ulice Gromova, nakon čega će uslijediti i sam postupak njene sanacije, najavila je danas i gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes.

– Ona ulica o kojoj se zaista jako puno priča, a koja treba znatnu rekonstrukciju je Ulica Gromova, jedna od naših žila kucavica grada, gradska obilaznica koju koristi cijeli dio naselja Budičina, Hrastovica sve do Hrvatske Kostajnice. Ulica je u jako lošem stanju, ima jako puno rupa i građani zaista s pravom negoduju što još nismo krenuli s rekonstrukcijom, iako smo obećali. Na sreću, osigurali smo sredstva za sufinanciranje u gradskom proračunu, odnosno kroz rebalans proračuna te mogu najaviti kako kroz tjedan ili dva idemo u postupak nabave za izvođenje radova na toj značajnoj ulici, najavila je Komes.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 2.262.500 eura, a ukupna duljina trase je 2.862 metara. Početak trase je raskrižje s državnom cestom D30 (Ulica Stjepana Radića), a završetak raskrižje s državnom cestom D37 (Sisačka ulica). Riječ je o rekonstrukciji ceste u punom profilu s nogostupima, a planirano je postavljanje nove vertikalne i horizontalne prometne signalizacije.

Dio sredstava za sanaciju Ulice Gromova osigurao je Grad Petrinja, dio petrinjsko poduzeće Privreda d.o.o., a dio Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije.

– Oko trećinu sredstava će svatko sufinancirati. Vrijednost radova koja se odnosi na Grad Petrinju je oko 400 tisuća eura plus PDV. Govorimo o značajnim sredstvima i trebalo ih je osigurati kroz proračun, odnosno osigurali smo ih kroz rebalans proračuna, rekla je gradonačelnica.

Za rekonstrukciju Ulice Gromova, koja je inače u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije, Privreda d.o.o. će osigurati nešto malo više od milijun eura, dok će Grad Petrinja i ŽUC SMŽ osigurati po 600 tisuća eura.

Početak sanacije Ulice Gromova ovisi o trajanju postupka javne nabave za izvođenje radova te o mogućim žalbama na istu, a u sanaciju predmetne ulice krenut će se odmah po okončanju postupka javne nabave.

Cilj projekta je da se prometnici vrati njena puna funkcija te omogući sigurno i udobno odvijanje prometa svih sudionika u prometu.

Ostalo
Petrinja