“Princ iz Bel Aira” vraća se na male ekrane

Po pisanju američkih medija radnja nove verzije bit će smještena u današnje vrijeme, epizode će trajati po sat vremena, a žanr neće biti komedija već drama

U tijeku je projekt remakea “Princa iz Bel Aira” u kojemu sudjeluje i Will Smith, zvijezda prethodnih šest sezona popularne serije, pišu američki mediji.

O novoj seriji vode se pregovori s brojnim streaming servisima, među kojima su HBO Max i Netflix, a Smith bi, navodno trebao biti jedan od izvršnih producenata, pišu Hollywood Reporter i Variety.

U originalnom sitcomu, koji se prikazivao od 1990. do 1996. godine, zabrinuta zbog sinovljeve nespremnosti da život shvati ozbiljno, tinejdžera Willa (Will Smith) majka šalje tetki Vivian (Janet Hubert-Whitten) i njezinoj obitelji u kalifornijski Bel-Air, da bi se ondje uozbiljio i naučio odgovornosti. No već na prvoj zajedničkoj večeri, kojoj prisustvuju pripadnici visokog društva, vidljivo je da životni nazori Willa i Banksovih nisu ujednačeni. U šest serijskih sezona i 148 epizoda, uz Smitha su glumački ansambl činili sjajni komičari, zbog čega je ona postala vrlo uspješna.

Po pisanju američkih medija radnja nove verzije bit će smještena u današnje vrijeme, epizode će trajati po sat vremena, a žanr neće biti komedija već drama. Da je riječ o drami vidljivo je iz četverominutnoga videozapisa s YouTubea, što ga je prošle godine objavio redatelj Morgan Cooper, koji seriju u novome ruhu vidi više kao dramu.

Pojedinosti o tomu kada stiže serija i tko će glumiti mladog Willa još nisu poznate. Mediji pišu da će Cooper surađivati i na scenariju nove serije.