Vozi se obilazno

Prekinut promet između Hrvatske Kostajnice i Dvora

Vodostaj Une i dalje je u porastu pa se ne isključuje mogućnost da voda preplavi ulice u Hrvatskoj Kostajnici gdje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava
Hrvatska Kostajnica: Porast vodostaja rijeke Une, na snazi izvanredne mjere obrane od poplavaRobert Anic/PIXSELL

Vodostaj Une i dalje je u porastu pa se ne isključuje mogućnost da voda preplavi ulice u Hrvatskoj Kostajnici gdje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava, a zbog vode na kolniku kod Kuljana je prekinut promet na državnoj cesti 47 između Hrvatske Kostajnice i Dvora.

U ponedjeljak u 19 sati vodostaj je iznosio 424 centimetara i nastavlja porast u prosjeku tri centimetra na sat. Radnici Vodoprivrede tijekom ponedjeljka su podizali zečje nasipe uz Ulicu Nine Marakovića, na kojoj su učvršćivali šahtove kako ih voda ne bi izbila. U pripravnosti su i pripadnici kostajničkog DVD-a.

Zbog velike količine vode na kolniku, kod Kuljana je prekinut promet na državnoj cesti 47 između Hrvatske Kostajnice i Dvora. Kako javlja HAK, promet se odvija obilazno od Hrvatske Kostajnice, preko Jovca i Divuše prema Dvoru.

Nastavljen je i porast vodostaja Save kod Jasenovca, koji je dosegnuo 751 centimetar, što usporava utok Une u Savu. I nadalje su na snazi redovne mjere obrane od poplava.Jedino prestanak oborina u gornjem toku Une mogao bi utjecati na stagnaciju vodostaja.

Hrvatska Kostajnica
Ostalo