Velike obljetnice sisačkog biskupa

Predstavljanjem zbornika obilježeno 25 godina biskupstva i 65 godina života biskupa Vlade Košića

Zbornik "Caritas Omnia Sperat" na više od 800 stranica sadrži svjedočanstva o biskupovanju Vlade Košića i znanstvene radove o biskupu Košiću
DSC_3992

U dvorani “Juran i Sofija” u sisačkom Velikom Kaptolu održano je predstavljanje knjige “Caritas Omnia Sperat”, zbornika radova objavljenom u povodu velikih obljetnica sisačkog biskupa Vlade Košića – 25 godina biskupstva i 65 godina života. Inače, “Caritas Omnia Sperat (Ljubav se svemu nada)” biskupsko je geslo mons. Vlade Košića.

U zborniku, koji su predstavili rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta Željko Tanjić i jedna od urednica knjige, profesorica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu,  Nedjeljka Valerija Kovač, na više od 800 stranica sabrani su radovi više od 50 autora, a uključuju svjedočanstva ljudi o biskupovanju Vlade Košića i znanstvene radove o biskupu Košiću.

Predstavljanju knjige nazočili su župan Ivan Celjak, bjelovarski biskup Vjekoslav Huzjak, generali Ante Gotovina, Ivan Tolj i Ljubo Ćesić Rojs, saborske zastupnice Magdalena Komes i Marijana Petir, državna tajnica Željka Josić, gradonačelnici, pripadnici svećenstva, hrvatski branitelji, članovi obitelji biskupa Košića i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Brojnim čestitarima su se, pisanim putem, pridružili papa Franjo i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua.

Događanja
Sisak
Vjera