Na blagdan svetog Vida

Povelje Općine Topusko posthumno dodijeljene Nini Šikiću i Jerku Kireti

Dan općine Topusko obilježen svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima
DSC_9336

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u restoranu “Petrova gora” u Top-Termama, obilježen je Dan općine Topusko i blagdan nebeskog zaštitnika Topuskog, svetog Vida.

Sjednicu je otvorila zamjenica predsjednika Općinskog vijeća Andreja Markulin, a nakon nje su se nazočnima obratili načelnik Općine Topusko Ivica Kuzmić, ravnatelj Lječilišta Topusko i direktor Top-Termi Domagoj Mosler, izaslanik predsjednika Vlade RH i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Topusko je, rekao je u svom obraćanju Mihael Jurić, najpoznatija općina Sisačko-moslavačke županije, ne samo u Hrvatskoj, nego i znatno šire. Topusko prednjači u korištenju geotermalne energije, a svoje će prednosti koristiti još i više, zahvaljujući dobroj suradnji Općine, Županije i Vlade RH.

– Suradnjom u obrazovanju, turizmu i gospodarstvu uopće, unaprjeđenjem prometnica, mijenjamo Topusko na bolje i idemo prema cilju koji želimo postići, a to je da Topusko, u konačnici i cijela Sisačko-moslavačka županija, bude kvalitetno, lijepo mjesto za život, opstanak i ostanak stanovnika na ovom području, zaključio je Jurić.

Svečana sjednica bila je prigoda i za dodjelu javnih priznanja i nagrada pa je tako Povelja Općine Topusko posthumno dodijeljena kirurgu, načelniku saniteta 4. operativne zone u Domovinskom ratu, čovjeku koji je ustrojio Ratnu bolnicu Topusko, Nini Šikiću.

Povelja za životno djelo dodijeljena je posthumno Jerku Kireti, pedagogu koji je svoj radni vijek proveo u Srednjoj školi Topusko, a jedno je vrijeme bio i načelnik Općine.

Svečana spomenica Općine Topusko dodijeljena je redovnicama, sestrama Vesni i Nadi Abramović, koje su život posvetile odgojno-obrazovnom radu, vjeri i nesebičnoj pomoći ugroženima i najpotrebitijima.

Svečanu zahvalnicu Općine Topusko primila je učenica osmog razreda OŠ Vladimir Nazor Erna Kudić, koja je sve razrede osnovne škole završila s odličnim uspjehom, sudjelovala u brojnim natjecanjima i projektima, djevojčici koja je uvijek spremna pomoći svima.

Događanja
Topusko