Zlouporabio funkciju gradonačelnika

Potvrđena optužnica Darinku Dumboviću i njegovom sinu

Dumbović je u dogovoru s ostalim poduzetnicima sinovom poduzeću namještao postupke javne nabave i osigurao poslove vrijedne 1,4 milijuna eura
Zagreb: Darinko Dumbović napustio USKOK nakon ispitivanjaSlaven Branislav Babić/PIXSELL

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je optužnicu protiv bivšeg petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića zbog namještanja postupka javne nabave u kojima je naručitelj bio Grad Petrinja.

Uz Dumbovića je optužen i njegov sin Darko Dumbović te poduzetnik Dejan Dobrečević, dok su ostala dva optuženika, građevinski poduzetnici Zlatko Zagorac i Goran Norković, ranije priznala krivnju te su se nagodili u zamjenu za blažu kaznu. Prvi je osuđen na jedanaest mjeseci rada za opće dobro i novčanu kaznu od 50 tisuća eura, dok je drugi osuđen na sedam mjeseci rada za opće dobro i novčanu kaznu od 7.000 eura.

Podsjetimo, Dumbović je u funkciji gradonačelnika, od listopada 2019. do svibnja 2021. godine, sa sinom dogovorio da će njegovom poduzeću, kojemu je kao osnivač navedena njegova supruga, osigurati unosne poslove od Grada Petrinje. Ostali poduzetnici, prema prethodnom dogovoru, prepuštali su poslove mlađem Dumbović te tako njegovom poduzeću osigurali 1,4 milijuna eura.

Aktualno
Petrinja