Potpora projektu „Hrvatska pliva“

DSC_3340

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog plivačkog saveza Vladislava Veselicu, zajedno s ostalim predstavnicima krovne hrvatske plivačke organizacije. Uz predsjednika Vlade, na sastanku je bio zamjenik državne tajnice središnjeg državnog ureda za šport Krešimir Šamija. Predstavnici Hrvatskog plivačkog saveza izvijestili su predsjednika Vlade o iznimnim rezultatima hrvatskih plivača, kao i planovima za predstojeće Ljetne olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Naglasivši da se u 2019. za sport iz proračuna izdvaja 336 milijuna kuna, 119 milijuna kuna više nego 2016., predsjednik Vlade kazao je da hrvatska Vlada kontinuirano pruža potporu razvoju hrvatskog sporta, uzimajući u obzir da bavljenje sportom pridonosi zdravom i aktivnom životu. Predsjednik Vlade Plenković izrazio je potporu projektu ,,Hrvatska pliva” koji je inicirao Hrvatski plivački savez, vezan uz obuku neplivača, osobito učenika osnovnih škola.

Razgovarali su i o poboljšanju sportske infrastrukture za hrvatske plivače, kao i prepoznavanju obuke plivanja u Državnom pedagoškom standardu te u Nacionalnom kurikulumu predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura, što je u skladu i s Nacionalnom programu športa 2019.-2026..

Aktualno
Hrvatska