Potpisano 400 novih ugovora s mladim i malim poljoprivrednicima vrijednih 94 milijuna kuna

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković prisustvovala je potpisivanju 400 novih ugovora iz mjere 6 Programa ruralnog razvoja RH, vrijednih 94 milijuna kuna, koje je s korisnicima potpisati ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Ova mjera potiče razvoj i konkurentnost potencijalno gospodarski održivih poljoprivrednih gospodarstava. Riječ je o ugovorima o financiranju za tipove operacija; potpora mladim poljoprivrednicima, potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

– Nakon realizacije projekata koji su ugovoreni kroz Program ruralnog razvoja, hrvatska poljoprivreda će imati veću proizvodnju i biti konkurentnija. Do sada je na raspolaganje našim poljoprivrednicima i drugim korisnicima stavljeno 97 posto odnosno 17,5 milijardi kuna raspoloživih sredstava, ugovoreno je 70 posto odnosno 12,6 milijardi kuna, a isplaćeno 40 posto odnosno 7,3 milijardi kuna raspoloživih sredstava, istaknula je ministrica Marija Vučković.