Potpisani ugovori

Popovačkim udrugama dodijeljeno više od 140.000 eura za projekte i programe

Sredstva su podijeljena udrugama iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro
potpisivanje_ugovora

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković potpisao je ugovore o financiranju s predstavnicima udruga kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna za 2023. godinu.

Na predmetni javni poziv svoje programe, projekte, manifestacije i aktivnosti prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.

– Ukupno su za potpore udrugama proračunom Grada Popovače u ovoj godini planirana sredstva u iznosu od 147.853,21 eura, a sklopljeno je ukupno 62 ugovora, kaže gradonačelnik Josip Mišković napominjući da se za udruge iz područja kulture izdvaja više od 91.000 eura, a tu su obuhvaćene i vjerske zajednice, odnosno potpore njihovom redovnom radu i kapitalna ulaganja u sakralne objekte za što će se po javnom pozivu izdvojiti više od 38.000 eura. Za ostale udruge ukupno će izdvojiti oko 55.000 eura.

Pored sredstava koja će se udrugama dodijeliti po ovom javnom pozivu, Grad Popovača financira rad 21 članice Zajednice sportskih udruga u ukupnom iznosu od oko 123.000 eura te preko Vatrogasne zajednice djelatnost 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava sa svoga područja za što se u 2023. godini planira izdvojiti 186.000 eura.

Događanja
Popovača