Tradicija duga 24 godine

Popovački urnebesni karneval okupio više od četiri stotine sudionika

Odabrane su najbolje pojedinačne i grupne dječje i odrasle maske
puk2024

Popovački urnebesni karneval na ovogodišnjem je, 24. po redu izdanju, okupio više od četiri stotine veselih sudionika. Kako odrasle maškare, tako i djeca uživali su u veselom i rasplesanom raspoloženju, a ključ grada od gradonačelnika Josipa Miškovića preuzeo je “Neven” najavivši dobru zabavu i maksimalno korištenje financijskih sredstava Grada.

Tradicionalni PUK po običaju je nakon primopredaje ključa nastavljen defileom raspjevane povorke kroz kružni tok u središtu grada, a potom su se grupne i pojedinačne maske predstavljale na otvorenoj pozornici Trga II ispred Doma kulture. U ocjenjivačkoj komisiji angažirani su zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, predstavnica KSP-a Ines Grgurić te predsjednik popovačkog Tamburaškog orkestra Saša Bočkor, a kako su naglasili, uz atraktivnost kostima pratila se i kreativnost te maštovitost izvedbi.

Nagradu za najbolju pojedinačnu dječju masku dobili su “Pat i Mat”, dok je u konkurenciji odraslih pobijedio “Neven” sa svojom pratiteljicom “Pčelicom”. “Trolovi” i “Pauci” iz Dječjeg vrtića Popovača bila su najuspješnija dječja grupa, a “VLažna svadba” iz velikoludinskog KUD-a Mijo Stuparić ponijela je titulu najboljih u konkurenciji odraslih.

Druženje je potom nastavljeno na Trgu uz prigodan program koji su pripremili sudionici i Kings bend, uz krafne, gulaš, tople i osvježavajuće napitke, ali nažalost i kišu koja, kako ističu iz gradske Turističke zajednice koja je organizirala ovaj tradicionalni susret, ipak nije pokvarila dobro raspoloženje ovogodišnjeg PUK-a.

Događanja
Popovača