PULS Moslavački štrk

Popovački umjetnici donirali slike za potrebe Zaklade Ivanova kuća

Održana je likovna kolonija „Ne zaboravljajte one koji zaboravljaju“
štrk_hrvatska_žena

Udruga Hrvatska žena ogranak Kutina i Zaklada Ivanova kuća Kutina u suradnji s Popovačkom udrugom likovnih stvaralaca „Moslavački štrk“ organizirali su likovnu koloniju „Ne zaboravljajte one koji zaboravljaju“.

Kolonija je održana 6. svibnja u dvorištu kuće Ivana Bonifacija Pavletića u povodu obljetnice službenog početka procesa za beatifikaciju sluge božjega Brat Bonifacija. Likovni radovi članova PULS-a “Moslavački štrk” nastalih na likovnoj koloniji inspirirani su životom Ivana Bonifacija Pavletića, rođenog u Zbjegovači, koji se u dobi od 23 godine pridružio Družbi Sinova Bezgrješnog Začeća u Rimu.

– Potaknuti karizmom Ivana Bonifacija koji je imao izvanrednu sposobnost empatije prema bolesnima i potrebitima, slikari Dajana Budovac, Danijela Makoš Repaja, Jadranka Štajduhar, Marija Milošević, Zlata Benčec, Hajrudin Osmanagić, Branka Vrbanić, Jadranka del Ponte, Jelena Srednoselec i Marija Pukec Žigić svoje likovne radove donirali su za potrebe Zaklade Ivanova kuća u Kutini. Izložba slika likovne kolonije bit će upriličena u sklopu humanitarnog koncerta 13. svibnja u organizaciji Zaklade koja skromnim koracima nastoji vratiti duh Ivana Bonifacija, služenja bolesnima, posebice pogođenih demencijama, kao i djeci i mladima u teškim obiteljskim okolnostima, poručuju iz udruge.

Događanja
Popovača