Pao je dogovor

Popovačke udruge proistekle iz Domovinskog rata predstavile aktivnosti u povodu nadolazećih blagdana

Sastao se Odbor za branitelje Grada Popovače i predsjednici udruga proisteklih iz Domovinskog rata
odborzabranitelje

Odbor za branitelje Grada Popovače jučer je održao sastanak s predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na sastanku je definiran raspored aktivnosti za obilježavanje blagdana Svih svetih.

– Kao i proteklih godina, predstavnici Grada Popovače i gradski vijećnici će s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata uz nazočnost svećenika položiti vijence i zapaliti svijeće na svim mjesnim grobljima na području Grada Popovače 31. listopada, naglasio je predsjednik Odbora Anto Žilić.

Dnevni red obuhvatio je i utvrđivanje prijedloga ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara koje će se, kako je zamišljeno, održati 17. studenog s početkom u 17 sati tradicionalnim paljenjem svijeća od Trga II kod Doma kulture kroz pješačku stazu odnosno u kružnom toku u središtu Popovače.

U nastavku ovog sastanka nazočni predsjednici braniteljskih udruga izvijestili su članove Odbora i zamjenika gradonačelnika Lovru Miklaužića o planiranim aktivnostima u nadolazećem razdoblju u kontekstu izrade nacrta gradskog proračuna za 2024. godinu, kao i o aktualnim potrebama s kojima su suočeni u radu. Na sastanku je bilo riječi i o upoznavanju članova udruga s aktualnostima u smislu ostvarivanja prava građana s priznatim statusom hrvatskog branitelja odnosno HRVI-a.

Događanja
Popovača