Započela "Sunčana strana grada"

“Pogled u plavo” već tradicionalno označio početak ljeta u Popovači

Prepoznatljivi montažni bazen projekta "Pogled u plavo" i ove se godine smjestio na Trgu II kod Doma kulture gdje su za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja
pogleduplavoPlava promocija

Proteklog vikenda u Popovači je gostovao “Pogled u plavo”, već tradicionalni sadržaj kojim započinje “Sunčana strana grada”, a nudi građanima jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta “Pogled u plavo” i ove se godine smjestio na Trgu II kod Doma kulture gdje su za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.

– ‘Pogled u plavo’ već duži niz godina dolazi u Popovaču i tako promoviramo ronjenje i ronilačke aktivnosti, a posebno nas raduje što djeca imaju mogućnost upoznati se s ronilačkom opremom i okušati u samom ronjenju. ‘Pogled u plavo’ gostuje u sklopu programa ‘Sunčana strana grada’ koji je osmišljen kako bi naši građani, a posebno djeca tijekom ljeta imali određene dodatne sadržaje, pa tako u Popovači imamo niz manifestacija na tjednoj bazi i vikendima kada imamo različite koncerte i sportske sadržaje. U pripremu ljetnih aktivnosti se uz Turističku zajednicu angažiraju i brojne udruge. rekao je Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače koji organizira ovaj projekt uz Turističku zajednicu grada Popovače, a u suradnji s Agencijom Plava promocija.

Podršku u provedbi edukativno-promotivnog projekta “Pogled u plavo'” pružili su ronioci Ronilačkog kluba RIS Kutina koji su se sa zadovoljstvom pridružili ovoj inicijativi te ronioci Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i ronilački tim “Pogleda u plavo”.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i ronilačkoj opremi, posjetitelji su imali priliku zaroniti u montažni bazen te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

– Iz godine u godinu imamo zavidan broj posjetitelja koji se žele okušati u ronjenju, a ovo je sjajna prilika posebno za djecu koja imaju mogućnost probnog zarona u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena, a projekt pobuđuje izuzetno veliki interes kod djece koja imaju jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju s ronilačkim bocama, rekao je Lovro Miklaužić, direktor Turističke zajednice grada Popovače.

Osim besplatnih probnih ronjenja, Grad Popovača nudi i brojne druge sadržaje za posjetitelje.

– U Popovači imamo izuzetno bogat kulturni program kroz cijelo ljeto, a posebno za djecu kako bi im tijekom ljetnih praznika pružili dodatne sadržaje. Osim brojnih zabavnih i sportskih programa imamo prekrasne objekte za odmor, a i veliki broj posjetitelja dolazi iz inozemstva koji traže mir i opuštanje u prirodi. Također, izuzetno smo ponosni na naše vinarije s autohtonim vinom Moslavine – škrlet, rekla je Ksenija Tomac Špoljarić iz Turističke zajednice grada Popovače.

– ‘Pogled u plavo’ provodi se od 2010. godine, a do sada smo mnogima približili ronjenje u sklopu ‘Pogleda u plavo’ koji ima za cilj promociju ljepota hrvatskog podmorja, Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti. Osim toga cilj projekta je i poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe i aktivnosti, rekla je Andreja Vedrina, direktorica Agencije Plava promocija i voditeljica projekta “Pogled u plavo”.

Događanja
Popovača