Nadogradnja studentskog života

Početkom jeseni počinje izgradnja studentskog doma u Petrinji

Novi studentski dom imat će kapacitet od 66 kreveta, a osim smještajnih kapaciteta, u domu je planirana i studentska menza, kao i teretana, prostor za druženje i drugi sadržaji
DSC_9515

U prostoru Učiteljskog fakulteta u Petrinji održano je javno predstavljanje podprojekta „Izgradnja studentskog doma u Petrinji“.

Podprojekt se odnosi na izgradnju zgrade studentskog doma u Petrinji, čiji će kapaciteti prvenstveno biti namijenjeni Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeku u Petrinji, u kojem boravi oko 500 studenata, od kojih više od 70 % živi izvan Sisačko-moslavačke županije, a čak više od 90 % izvan Petrinje. Novi studentski dom imat će kapacitet od 66 kreveta, a osim smještajnih kapaciteta, u domu je planirana i studentska menza, kao i teretana, prostor za druženje i drugi sadržaji. Trenutno gotovo svi studenti koji žive izvan Petrinje svakodnevno putuju na nastavu.

Izgradnjom studentskog doma značajno će se poboljšati kvaliteta studiranja. Također, realizacija ovog projekta početak je bolje suradnje Županije i Sveučilišta, a očekuje se daljnja suradnja i uređenje Znanstveno-kulturno-obrazovnog centra u županiji, jer će se razmatrati dovođenje novih fakulteta i programa uz postojeći Metalurški fakultet u Sisku i Učiteljski fakultet u Petrinji.

Očekujemo da postupak javne nabave bude vrlo brzo dovršen, rekao je zamjenik župana Mihael Jurić, tako da već ove godine, početkom jeseni, krene izgradnja studentskog doma u Petrinji.

– To je jedna nadogradnja studentskog života, učeničkog života u gradu Petrinji, nešto što grad dosad nije imao. Uz ovaj, studentski, Petrinja će dobiti i učenički dom. Grad Petrinja poznat je kao učiteljski grad, stoga je ova gradnja nešto što je vrlo važno. Sisačko-moslavačka županija ponosna je na to što je financirala projektnu dokumentaciju i što će, u dobroj suradnji župana Ivana Celjaka s Vladom RH, konkretno s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, cijeli proces izgradnje studentskog doma financirati zajmom Svjetske banke koji otplaćuje, naravno, Vlada Republike Hrvatske.

Aktualno
Petrinja