POBJEDNIČKI START – Hrvatska slomila otpor Crne Gore

Rukometaši Hrvatske pobjedom su otvorili Europsko prvenstvo. Na startu su s 27:21 u Grazu svladali Crnu Goru. Prva dva boda su tu i sada se s puno više optimizma gleda prema suboti i susretu protiv Bjelorusije koja je s 35:30 svladala Srbiju.

Nije to izgledalo dobro u prvih 30. minuta, jer Crnogorci su na odmor otišli s golom prednosti (13:12). No, u nastavku susreta na terenu smo gledali puno bolju i efikasniju Hrvatsku. Daleko bolja bila je i igra u obrani, a kada je tako ne može izostati niti rezultat. Sredinom drugog dijela već je bilo +5 (21:16), a u tim je trenucima naročito raspoložen za igru bio Marino Marić.

Stečenu prednost, naši reprezentativci nisu ispustili, štoviše nastavili su u istom ritmu te se u posljednjih deset minuta ušlo s +7 (23:17). Visoko vodstvo omogućilo je i izborniku Lini Červaru da pokoju minutu dodijeli i debitantima na ovom prvenstvu Vladi Matanoviću, Josipu Šarcu i Mateju Hrstiću.

Sa šest golova Hrvatsku je do pobjede predvodio Luka Cindrić, dok su po četiri pogotka postigli Hrvoje Horvat i Marino Marić, a nikako se nesmije zaboraviti na učinak Domagoja Duvnjaka, koji je bio lokomotiva koja je povukla našu vrstu do pobjede.