Dowling u nastupnom posjetu

Petrinju posjetio veleposlanik Republike Irske

Nije prvi puta u Petrinji, ali prvi je puta održao sastanak s gradonačelnicom i njezinim timom
DSC_0973-1536×1024Grad Petrinja

U nastupnom posjetu Gradu Petrinji boravio je veleposlanik Republike Irske, NJ. E. Ruaidhri Dowling, a u izmještenom prostoru Gradske uprave dočekala ga je gradonačelnica Magdalena Komes sa suradnicima.

Veleposlanik Dowling istaknuo je kako nije prvi puta u Petrinji, ali prvi je puta održao sastanak s gradonačelnicom i njezinim timom te dodao:

– Mogao sam doznati o raznim projektima koji se provode, projektima obnove, ali i projektima koji gledaju na budućnost grada. Vidjet ćemo kako će se sve ovo razvijati u godinama pred nama. Nadam se kako ću još više upoznati ovaj grad jer tijekom dana posjetit ću jednu od škola i razgovarati s djecom, ali se također nadam da ću vidjeti, a i vidi se od posljednjeg puta kada sam bio ovdje, da se puno radi na obnovi. Gradonačelnici i njezinom timu želim puno sreće u poslu kojeg rade, kazao je Dowling.

Gradonačelnica Komes poželjela je dobrodošlicu Dowlingu te istaknula kako su razgovarali o projektima koje Grad Petrinja provodi:

– Zanimalo je veleposlanika kakvi su pomaci u odnosu na prethodni njegov dolazak u Petrinju. Razgovarali smo o obnovi centra grada, svim projektima koje smo prijavili na Fond solidarnosti, koje ćemo financirati iz Fonda solidarnosti, o rekonstrukciji cesta, građevina, brojnim projektima na kojima radimo, između ostalih i na edukaciji programiranja dronova. Govorili smo o našim mladima koji su otišli u Irsku i druge države Europe i svijeta i zaključili da radimo na tome da stvorimo uvjete da bi se ti naši Petrinjci vratili, ali i kako bi privukli nove stanovnike na području Petrinje.

Gradonačelnica Komes te direktorica Turističke zajednice grada Petrinje Kristina Suppe i veleposlanik Dowling ovom su prigodom razmijenili i simbolične darove.

Događanja
Petrinja