Vrijedna priznanja

Petrinjskom Ogranku Matice hrvatske Nagrada Ivan Kukuljević Sakcinski i Zlatna povelja

Nagrada Ivan Kukuljević Sakcinski osvojila je knjiga Darije Alujević "Mila Wod - Prva hrvatska kiparica", a Zlatnu povelju knjiga Domagoja Vukovića "Ponovno nastajanje grada"
gsmh-1Grad Petrinja

U maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu u subotu je održana Glavna skupština Matice hrvatske.

Uz 148 zastupnika s pravom glasa iz svih ogranaka, Glavnoj skupštini Matice hrvatske prisustvovali su i brojni gosti. Uvodno su se obratili ministar znanosti i obrazovanja RH Radovan Fuchs, rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić te predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran. U umjetničkom dijelu programa nastupile su umjetnica Zrinka Posavec uz pratnju Ambrozija Puškarića na gitari te kantautorica i glumica Elis Lovrić. Na Glavnoj skupštini dodijeljena su i odličja i nagrade.

Nagrada Matice hrvatske Ivan Kukuljević Sakcinski za najbolje djelo objavljeno u ograncima, ove je godine pripala upravo Ogranku Matice hrvatske u Petrinji za knjigu Darije Alujević “Mila Wod – Prva hrvatska kiparica”. Nagradu je predsjedniku Ogranka Matice hrvatske u Petrinji i uredniku nagrađene knjige Vladimiru Krpanu uručio predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran.

Na Glavnoj skupštini Matice hrvatske dodijeljeno je i sedamnaest zlatnih i dvanaest srebrnih povelja. Među dobitnicima Zlatne povelje Matice hrvatske, ponovno je bio Ogranak Matice hrvatske u Petrinji. Zlatna povelja pripala mu je za knjigu Domagoja Vukovića “Ponovno nastajanje grada”.

Događanja
Petrinja