Debatni klub

Petrinjski srednjoškolci predstavili projekt “Demokratsko procijepljenje”

Riječ je o projektu koji članovi Debatnog kluba Srednje škole Petrinja provode u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom, a kojem je cilj osnažiti mlade za aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici, ali i šire
P1230141-1536×1152Grad Petrinja

U prostoru Vatrogasnog doma u Petrinji, članovi Debatnog kluba Srednje škole Petrinja članovima Gradskog vijeća Grada Petrinje predstavili su projekt “Demokratsko procijepljenje”.

Riječ je o projektu koji članovi Debatnog kluba Srednje škole Petrinja provode u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom, a kojem je cilj osnažiti mlade za aktivno djelovanje u lokalnoj zajednici, ali i šire. Članovi Debatnog kluba održali su učeničku deliberaciju (to je ujedno i završnica projekta) tijekom koje je trenerica Hrvatskog debatnog društva ukratko predstavila projekt, a učenici su u formi debate predstavili svoj prijedlog organizacije aktivnosti u Centru za mlade te odgovarali na pitanja gradskih vijećnika.

Ozana Krovinović Šalić, voditeljica Debatnog kluba Srednja škola Petrinja, ovom prigodom je istaknula:

– Do sada smo imali aktivnosti u gradu koje nisu organizirali mladi pa u skladu s time nisu bile ni posjećene nešto previše tako da oni smatraju da ako sami organiziraju da će se te aktivnosti posjećivati i da će mladi u njima sudjelovati.

Petra Vinković, učenica 4. razreda gimnazije Srednje škole Petrinja i jedna od govornika u ovom projektu deliberacije pred gradskim vijećnicima, kazala je:

– Do sada je bilo mnogo aktivnosti ali te aktivnosti nisu sukladne onima što mi mladi želimo jer znamo da se trendovi iz dana u dan mijenjaju i stoga mislimo da su ili teme zastarjele ili da nisu dovoljno oglašavane i mladi nisu dovoljno uključeni u sve to odnosno ne čuju da netko sudjeluje pa ni sami ne sudjeluju. Predlagali smo da mi želimo voditi te aktivnosti u Centru za mlade ali predlagali smo i neka javna okupljanja što bi voljeli u skorije vrijeme da se dogodi.

Članove Debatnog kluba Srednje škole Petrinja uz gradske vijećnike, podržali su i gradonačelnica Magdalena Komes sa zamjenikom Ivanom Prskalom.

Događanja
Petrinja