DroneDays

Petrinjski projekt Drone-IN predstavljen na međunarodnom skupu

Publici su predstavljene faze provedbe projekte, prednosti i mogućnosti koje edukacije donosi te program koji pokriva šestomjesečno obrazovanje
IMG-20230504-WA0078-1536×1152Grad Petrinja

U organizaciji Grada Petrinje i Petrinjske razvojne agencije PETRA-e, predstavnici PETRA-e te voditelj projekta Drone-IN Centar za inovacije i umjetnu inteligenciju Petrinja Karlo Dževerlija, sudjelovali su 4. i 5. svibnja na međunarodnom skupu DroneDays u organizaciji Laboratory for Robotics and Intelligent Control Systems Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

U sklopu konferencije, okupili su se stručnjaci i predstavnici raznih poduzeća, poslovni partneri, a svi s istim ciljem, da pokažu mogućnosti i primjene bespilotnih letjelica. Održala su se predavanja te dvije panel rasprave i šest demonstracija letenja dronovima. Predstavljena je uloga i utjecaj bespilotnih letjelica te njihova primjena na različitim područjima kao što su šumarstvo, logistika, poljoprivreda, industrija.

Posjetitelji prvog dana skupa bili su i polaznici šestomjesečne edukacije te se kroz predavanja i druženje pobliže upoznali sa svijetom bespilotnih letjelica i mogućnostima koje pružaju za daljnji razvoj i moguće zaposlenje. Također, voditelj projekta Karlo Dževerlija i ravnateljica PETRA-e Katarina Ivančić, održali su kratko predavanje i predstavili projekt Drone-IN publici na međunarodnom skupu. Ukratko su objasnili faze provedbe projekte, prednosti i mogućnosti koje edukacije donosi te izložili sam program koji pokriva šestomjesečno obrazovanje.

Događanja
Petrinja