Mališani su imali mnogo pitanja

Petrinjski osnovnoškolci zasuli gradonačelnicu pismima. Komes: Vaše želje su jednake mojima

Učenici Prve osnovne škole Petrinja već tradicionalno svake godine pišu pisma gradonačelnici
DSC_0692-1536×1024Grad Petrinja

U povodu Dječjeg tjedna (koji se obilježava svaki prvi puni tjedan u listopadu) učenici Prve osnovne škole Petrinja već tradicionalno svake godine pišu pisma gradonačelnici. Gradonačelnica je stoga jučer učenike posjetila u školi te preuzela pisma i poruke koje su joj djeca uputila.

Mališani su imali mnogo pitanja i želja o obnovi i budućnosti grada, poput novog kina, muzeja, knjižnice… Gradonačelnica im je odgovorila na pitanja koja su joj postavili naglasivši kako su njihove želje jednake njezinima.

– Ja znam da ste vi puni pitanja i da je mnogo neizvjesnosti oko nas. Na meni je kao gradonačelnici zadatak da sa svim svojim suradnicima radim za dobrobit ovog grada, a naročito vas djece. Nastojimo udovoljiti svim tim željama. Nije baš jednostavno, nemamo čarobni štapić kojim bismo mogli odjednom ispuniti sve želje iako bismo svi to htjeli – imati prekrasan uređeni grad sa svim izgrađenim zgradama, kazala je gradonačelnica te naglasila kako se mnogo radi i kako ćemo u skoroj budućnosti imati grad kakav želimo.

Osim pitanja, učenici su za gradonačelnicu pripremili recitaciju i malu glazbenu točku, a gradonačelnica je djeci, ali i učiteljicama i ravnatelju zahvalila na lijepom dočeku te obećala ponovni dolazak.

Događanja
Petrinja